Plein Theater
Theater

Gioia Live – Bitter Sweet Dance

Een indringende, warme en crossdisciplinaire voorstelling met film, audio en dans

Gioia is een jonge vrouw die haar leven lang al kampt met waanbeelden en door middel van dans haar eigenheid viert. Eerder maakte choreograaf Liat Waysbort in samenwerking met regisseur Laura Stek een dansdocumentaire over haar leven. Met deze film als vertrekpunt maakt Bitter Sweet Dance nu een voorstelling over de grens tussen waan en fantasie.

Dans, beeld en audio stuwen elkaar op. Op videoschermen zien we fragmenten uit het leven van Gioia, vanuit de coulissen horen we haar zingen. Danseres Mara Hulspas reageert met haar bewegingsidioom. Fantasievolle hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar af en botsen met de nuchtere realiteit. De warme, krachtige en ongrijpbaar grappige bewegingstaal van BSD biedt een intense beleving waarin lichtheid en zwaarte, en fantasie en werkelijkheid in elkaar overvloeien. Een voorstelling waar de urgentie van afspat en die de autonomie van het individu viert.

De filmdocumentaire Gioia ging in maart 2019 tijdens Cinedans in première en was o.a. op televisie te zien op NPO3 en op festivals als het Waanzin Festival in september 2019. Gioia Live gaat in juli 2021 in première tijdens Julidans en toert in het seizoen 2021/2022.