Muziekgebouw aan 't IJ
Muziek

Benefietconcert voor Oekraïne – Symfonieorkest De Philharmonie

Symfonieorkest De Philharmonie geeft twee benefietconcerten voor Oekraïne

Het orkest opent met de Concert ouverture Rising die in 2021 gecomponeerd is voor de viering van 30 jaar onafhankelijkheid van Oekraïne. Symfonieorkest De Philharmonie nodigt vluchtelingen uit Oekraïne uit voor de concerten. Aan het publiek vraagt het orkest om een benefietbijdrage, hetzij in de vorm van een kaartje voor een vluchteling uit Oekraïne, hetzij als extra bijdrage in geld. Deze bijdrage gaat naar het Rode Kruis in Oekraïne.

Shymko
De Concert ouverture Rising uit 2021, van de in Lviv wonende componist Aleksandr Shymko, is een energieke ode aan de levenslust van Oekraïners en componeerde hij voor de viering van 30 jaar onafhankelijk Oekraïne. Dit is de première in Nederland.

Rachmaninov en Tsjaikovski
De verfijnde, lichtvoetige Rapsodie op een thema van Paganini voor piano en orkest van de componist Rachmaninov wordt gespeeld door concertpianist Nicolas van Poucke. “Een ware dichtende musicus” aldus een recensie uit de Volkskrant over hem.

Tsjaikovski is geroemd om zijn prachtige melodieën. De Zesde symfonie vond hij zelf zijn beste werk. Het laatromantische werk is verbluffend afwisselend en blijft bijeen door een onderstroom aan emoties.

De Nederlandse dirigent Stijn Berkouwer en het in Amsterdam gevestigde orkest hebben een gedeelde drijfveer: hun liefde voor laat-romantische en minder bekende werken.

In de huidige wereld zijn zij zich nog extra bewust geworden van het voorrecht om muziek te kunnen maken. De wens is dat hun muzikale plezier ten goede komt aan het Rode Kruis in Oekraïne.

Toegangskaarten
 zijn te bestellen via: https://dephilharmonie.nl/concerten/
De kaarten zijn € 25 en € 20 voor CJP/Stadspas.

Voor het zaterdagmiddagconcert in Weesp zijn kaartjes beschikbaar voor jongeren t/m 16 jaar, € 10,- per persoon.