Timorplein & Stayokay
markt

Amsterdam BLEND Weggeefmarkt

Doe mee met de Amsterdam BLEND Weggeefmarkt – het grootste freecycle- en ruilevenement van de stad! Dit jaar vieren we de 5e editie met naast de Weggeefmarkt ook muziek en activiteiten in het nieuwe buurtrestaurant van de Stayokay – The 5th – en buiten op het Timorplein.
De dag draait om DELEN: gratis uitwisseling van spullen, diensten en talent. Waarom? Om verspilling tegen te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en om kennis te maken met sociale initiatieven in de stad.
Spulletjes uitzoeken en meedoen met activiteiten is helemaal gratis! Je hoeft alleen zelf ook weggeefspullen mee te nemen of doe een geld donatie aan de deur. Sharing is caring 🙂

>>> DOE MEE!
De Weggeefmarkt is een jaarlijkse vrijwilligersactie tijdens NLdoet. Met jouw hulp maken we dit sociale festijn mogelijk 🙂
* Wil je een dienst, activiteit of entertainment aanbieden?
* Heb je eigen ideeën voor de ‘groen’ afdeling? (planten, stekjes, duurzaamheid, natuur etc)
* Meehelpen als vervoerder in de ophaaldienst?
* Bezoekers helpen met weggeefspullen aannemen of als standhouder? Leuk!
Word ook BLEND Hero en meld je aan via meedoen@amsterdamblendmarket.nl
Buren, collega’s, ondernemers, creatieven, clubs, sociale initiatieven, buurtartiesten… iedereen kan meedoen!

>>> ENTREE:
Neem zelf ook weggeefspullen mee om te delen of doe een geld donatie aan de deur.

>>> WEGGEVEN ROCKS!
Heb je overbodige spullen thuis of gun je ze gewoon een ander? Bijna alles kun je weggeven mits onbeschadigd, bruikbaar en schoon.
Sommige items kunnen we helaas niet aannemen ivm ruimte en transport of omdat ze na afloop veelal niet bruikbaar zijn voor lokale stichtingen. Deze spullen kun je aanbieden bij je lokale weggeef- of kringloopwinkel of kijk voor duurzame initiatieven in en rond 020 hier https://www.amsterdamblendmarket.nl/kringloop-en-weggeefwinkels
*** Niet: bankstellen en fauteuils, bedbodems of matrassen, bureaus, bureaustoelen, kasten, witgoed, beeldbuis tv’s, oude computers of monitoren, encyclopediereeksen en verouderde studieboeken, overige grote/zware items.
*** Verpakte drinken en etenswaren mogen onaangebroken en binnen de houdbaarheidsdatum aangeboden worden (geen koelproducten).
*** We hebben dit jaar ook een groenafdeling voor planten, stekjes, zaadjes en balkon/tuinspulletjes!
*** Alles wat overblijft kan na afloop worden opgehaald door lokale projecten en stichtingen. Mail meedoen@amsterdamblendmarket.nl voor een afspraak.

>>> AFLEVEREN:
* Donderdag 14 maart 17:00 – 20:00
* Vrijdag 15 maart 17:00 – 20:00
* Zaterdag 16 maart tijdens de Weggeefmarkt 12:00 – 17:00
Locatie: Stayokay Amsterdam Oost, Timorplein 21

>>> OPHAALDIENST:
Teveel om zelf te vervoeren of kun je er zelf niet bij zijn? De vrijwillige vervoerders komen donderdag 14 en vrijdag 15 maart alles ophalen bij jou thuis (verpakt op begane grond).
Aanmelden kan uiterlijk t/m woensdag 13 maart. Dus mail snel naar ophaaldienst@amsterdamblendmarket.nl en vermeld aub: naam, adres incl. postcode, 06-nummer en om hoeveel tassen/dozen het ongeveer gaat. Vol=Vol!

>>> ZOEK UIT!
Alles is gratis uit te zoeken voor particuliere Amsterdammers voor eigen gebruik (niet voor handel of partij afnemers). Geven=nemen! Alles gaat in goed vertrouwen en er zijn BLEND vrijwilligers om te assisteren. Zoek je iets specifieks voor bv een goed doel of project? Maak met BLEND een afspraak voor na afloop en we helpen je graag.

>>> De jaarlijkse Weggeefmarkt wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam BLEND en Stayokay Amsterdam Oost.