Nieuws

Zeeburgia niet naar Zeeburgereiland

Voetbalclub Zeeburgia hoeft niet te verhuizen naar het Zeeburgereiland, zoals lang de bedoeling was. De historische voetbalclub uit Watergraafsmeer zou moeten wijken voor woningbouw, maar dat is nu van de baan omdat het aangelegde treinstation Science Park ook zonder extra bewoning rendabel genoeg blijkt. Dit maakte wethouder Van Poelgeest 19 juli 2012 bekend.

Op de sportvelden moesten ongeveer 650 woningen komen om zo het nieuwe station Amsterdam Science Park rendabel te maken. Een voorwaarde van de Nederlandse Spoorwegen voor de komst van het station was dat er voldoende reizigers moesten zijn. Nu blijkt dat genoeg mensen gebruik maken van het treinstation.

Op het oefenveld langs de Kruislaan komt wel woningbouw. De gemeente zal investeren in een nieuw clubhuis op de huidige locatie van de voetbalclub, en in twee kunstgrasvelden.

Zeeburgereiland
Wat dan wel gebeurt met de geplande velden, die het hart van de RI-Oostbuurt op Zeeburgereiland gaan vormen? Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam: “Er zullen sportvoorzieningen op Zeeburgereiland komen. Nu Zeeburgia er niet naartoe gaat, is het onduidelijk wat voor sportvoorzieningen dat zullen zijn. We gaan onderzoeken waar behoefte aan is. Daar zou uit kunnen komen dat er op die plek geen voetbalvelden, maar andere sportvoorzieningen worden aangelegd.”

Lees ook:
A.V.V. Zeeburgia toch naar Zeeburgereiland (28-03-2009)
Sporthelden postuum geëerd op Zeeburgereiland (20-10-2011)