Nieuws

A.V.V. Zeeburgia toch naar Zeeburgereiland

Voetbalclub Zeeburgia uit de Watergraafsmeer verhuist toch naar het Zeeburgereiland. Op de huidige locatie van de voetbalclub komen woningen. De verhuizing van de club vindt plaats in 2011.

Vorig jaar werd de verhuizing van Zeeburgia nog afgeblazen omdat de hele operatie te duur zou worden – zo’n 14 miljoen euro. In de nieuwe plannen vallen de kosten iets lager uit. Zeeburgia krijgt op het nieuwe complex drie kunstgrasvelden. De huidige locatie aan de Kruislaan is oud en heeft een groot tekort aan trainingsfaciliteiten.

Het College van B&W en het dagelijks bestuur van Oost-Watergraafsmeer presenteerden het nieuwe voorstel voor de bebouwing van Middenmeer Noord in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer op 19 maart. Op de huidige Zeeburgiavelden komen maximaal 350 woningen. Door onder meer 500 studentenwoningen te bouwen op het Science Park kunnen de velden van voetbalvereniging TOG onbebouwd blijven.

De bebouwing van de sportvelden van Middenmeer Noord maakt deel uit van het grootstedelijke project Middenmeer Noord dat ligt tussen het Middenmeerpad, het spooremplacement, de Kruislaan en de sportvelden van sportpark Voorland. In 2006 heeft de gemeente een ‘stationsovereenkomst bediening station Amsterdam Sciencepark’ afgesloten met de NS/Prorail. Volgens deze overeenkomst moet de gemeente een minimaal aantal opstappers garanderen tot 2016. Het woningbouwproject Middenmeer Noord draagt hier aan bij.