Nieuws

Twee extra kunstgrasvelden in mei, als de buurt het wil

Om de druk weg te nemen van het Cruyff Court op Haveneiland worden op de braakliggende kavels 20 en 50 kunstgrasvoetbalveldjes aangelegd. Mits er draagvlak voor is. “Bewoners worden betrokken bij de besluitvorming. Als de buurt het niet wil, dan komen ze er niet.” Twee reeds bestaande trapveldjes, in het Theo van Goghpark en op Steigereiland Noord, worden uitgebreid met onder meer een kunstgrasmat.

Kavel 20 ligt tussen de Bert Haanstrakade, Diemerparklaan, Polygoongracht en Talbotstraat; kavel 50 tussen de Jan Vrijmanstraat, Jaap Speyerstraat en Nico Jessekade. De aan te leggen veldjes – 20 bij 30 meter met twee doeltjes en hek rondom – zijn tijdelijk, in ieder geval tot 1 november 2012. Het project wordt in oktober 2012 geëvalueerd.

“In de tweede helft van mei kunnen de velden gereed zijn,” zegt een woordvoerder van portefeuillehouder Thesingh. “Maar nogmaals, alleen als er draagvlak is in de buurt.”

Dinsdag 20 maart is er daarom voor omwonenden van de kavels 20 en 50 (zij zijn per brief geïnformeerd) van 19.00–22.00 uur een inloopspreekuur in de kantine van het IJburg College. Daarna wordt besloten of de twee tijdelijke kunstgrasvelden inderdaad doorgang kunnen vinden.

De aanleg en upgrade van voetbalvelden op IJburg horen bij een pakket aan maatregelen om de problemen met jongeren op het Cruyff Court het hoofd te bieden. Daartoe wordt ook een herinrichtingsplan voor het Ed Pelserpark gemaakt.

Lees ook:
Twee extra trapveldjes om het Cruyff Court te ontlasten (22-02-2012)
Drie scenario’s Ed Pelsterpark gepresenteerd (20-03-2012)