Nieuws

Rokjes en zon (fotoserie Rokjesdagloop)

Martin Bril had er al een neus voor. En inderdaad, precies op de eerste echte rokjesdag van 2013 werd de Rokjesdagloop gelopen. De tweede in de historie, zo’n zeshonderd vrouwen deden mee en bijna allemaal gerokt. Door Science Park liepen ze, langs het Amsterdam-Rijnkanaal en door het Flevopark terug, vijf kilometer. De fanatiekelingen deden dat rondje twee keer, tien kilometer dus.

Het terras van sportcentrum Universum/eetcafé de Oerknal vormde het episch centrum, met start- en finishlocatie, een afterparty Pasta & Prosecco en een warming up-podium. Veel vrouwen hadden zich uitgedost met fluor roze, funky tutu’s, knallende beenwarmers of neonpruiken. Een kleurrijk tafereel, terecht op rokjesdag.

De vijf kilometer werd gewonnen door Faya Adda in 18, 35 minuten. Een supertijd, al zei ze: “Normaal ben ik sneller, loop ik 17,50.
Nina Mathijssen won de tien kilometer in 36 minuten en nog een beetje, 7 minuten sneller dan de nummer 2 op die afstand. Ongekend.
De prijzen werden uitgereikt door psychiater Bram Bakker, die er tegelijkertijd het nieuwe boek Ik, hardlopen presenteerde.

Lees ook:
Rokjesdagloop in Science Park (08-02-2013)
Universum, met meer dan zeventig sportactiviteiten (22-03-2013)