Nieuws

Rokjesdagloop in Science Park

Rennen in je rokje. De vrouwen dan hè. Op 7 april vindt de tweede editie van de Rokjesdagloop plaats in Science Park. Het is een hardloopwedstrijd voor meisjes en een ode aan schrijver – en bedenker van ‘rokjesdag’ – Martin Bril.

Deelnemers kunnen een vijf of een tien kilometer lopen. Uitzondering op de ‘alleen voor vrouwen en meisjes’ regel vormt de 1 kilometer familyrun, waaraan dus ook jongens mogen meedoen. De start en finish van alle afstanden is bij sportcentrum Universum in het Science Park, Amsterdam Oost.

Voor Martin Bril begon de lente als hij in zijn column in Het Parool de eerste ‘rokjesdag’ had uitgeroepen. Hij had dan op straat, na een lange  winter, de eerste vrouwen met blote benen gespot. Rokjesdagloop, symbolisch begin van de lente, is daarom alleen voor vrouwen en meisjes in hun rokje.

De eerste editie van de Rokjesdagloop was in 2011 in het Westerpark. Toen deden ruim vijfhonderd meisjes en vrouwen mee.

Het hardloopevenement wordt afgesloten met een Pasta & Prosecco Party bij eetcafé Oerknal, ook bij het Sportcentrum. Meer info en inschrijven (ook voor de afterparty) via www.rokjesdagloop.nl.