Nieuws

Proef met markt in najaar

Voor de te organiseren zaterdagmarkt op het Joris Ivensplein op IJburg is een partij gekozen: IJmarkt. Waarschijnlijk na de zomer starten zij met goedkeuring van stadsdeel Oost – eerst nog bij wijze van proef – met een wekelijkse duurzame ‘van alles wat’ markt: Eten, drinken, kunst, gereedschap, kleding, et cetera.

IJmarkt is een initiatief van TheRockGroup. Zij willen een levendige zaterdagmarkt creëren, met een assortiment aanvullend op het huidige winkelaanbod. En liefst met duurzame en streekgebonden spullen. Het wordt een markt voor de wekelijkse boodschappen, maar moet ook een ontmoetingsplek worden, zegt de organisatie.

IJburgse ondernemers krijgen gelegenheid om een (vaste) standplaats te huren. En ook plaatselijke initiatieven, zoals sportverenigingen en scholen, kunnen zich, soms zelfs incidenteel, presenteren op de markt. Woensdag 4 juli houdt de organisatie een bijeenkomst voor winkeliers. Dan, en ook op www.ijmarkt.nu krijg je alle informatie. Via ijmarkt@therockgroup.biz meld je je direct aan.

Lees ook:
Winkeliers huiverig voor markt (03-05-2012)
Misschien binnenkort markt op het Joris Ivensplein (28-02-2012)
Economie IJburg komt langzaam maar zeker tot leven (24-11-2011)