Zeeburgereiland

Plan voor 460 woningen op Zeeburgereiland

Op donderdagmiddag 20 februari hebben wethouder Maarten van Poelgeest en Rob Haans, directievoorzitter woningcorporatie de Alliantie, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die de bouw van ruim 460 woningen – huur en koop – in de RI-Oostbuurt op Zeeburgereiland mogelijk maakt.

Het door gemeente en de Alliantie gemaakte plan voorziet in de bouw van ten minste 460 woningen in de Theo Koomenbuurt, aan de westkant van het terrein. Het betreft zowel sociale huur, als middensegment huur en koop waarbij de Alliantie garant staat voor de bouw van de huurwoningen. Voor de bedachte 100 tot 150 koopwoningen worden partijen gezocht. Michiel Schaap: “Wij roepen geïnteresseerde partijen die deze uitdaging met ons aan willen gaan op zich te melden via mschaap@de-alliantie.nl.”

De start bouw van de eerste woningen is naar verwachting in september 2014, het is de bedoeling dat de buurt in vijf jaar afgebouwd is.

In de RI-Oost buurt zijn inmiddels tientallen zelfbouwers aan de slag of al gevestigd. Magnetico en een school- en kinderopvangcentrum zijn open en vlakbij, in de toekomstige Sluisbuurt, kun je zandzeilen bij Wind ’n Wheels.

Lees ook:
‘Studenten kunnen hier met een gerust hart gaan oefenen’ (06-09-13)
Woongemeenschap Nautilus – model Vrijburcht – bouwt op Zeeburgereiland (21-01-2013)
Sporthelden postuum geëerd op Zeeburgereiland (20-10-2011)
De ‘Smeerpijp van Amsterdam’ (28-07-2012)
Alle artikelen over Zeeburgereiland.