Nieuws

‘Studenten kunnen hier met een gerust hart gaan oefenen’

Op het Zeeburgereiland (RI-Oostbuurt) is de bouw gestart van 97 woningen voor muziekstudenten. Domus Planontwikkeling ontwikkelt dit plan ‘Presto’, Stichting Jan Pietersz wordt de huurder. Donderdag 5 september onthulde wethouder van Amsterdam het informatiebord bij de bouwplaats. ‘Studenten kunnen hier met een gerust hart oefenen.’

Het gebouw bestaat uit zelfstandige wooneenheden die voorzien worden van extra geluidsisolatie. ‘Want muziekstudenten maken per definitie geluid,’ zei de voorzitter van stichting Jan Pietersz. Daar moet rekening mee worden gehouden bij hun huisvesting. De stichting, om die reden in het leven geroepen, opende het eerste huis voor muziekstudenten in 1982 in de Jordaan. “Naast excellent onderwijs kan het Conservatorium van Amsterdam zo als enige in Europa ook woonruimte aan studenten bieden.”

Domus Planontwikkeling ontwikkelde al eerder appartementen speciaal voor Conservatoriumstudenten, het zogenoemde Lierhuis op IJburg. Studenten brengen reuring in de wijk, vindt ook wethouder Freek Ossel. ‘Studenten zijn voor dit nu nog lege gebied belangrijk. Dit eiland, verbinding tussen de stad en IJburg, gaat dit een booming plek worden, dat denk ik echt.”

Op het Zeeburgereiland gebeurt in tussen van alles. Onlangs trokken de eerste zelfbouwers er in hun huizen. Jesse Limmen werkt er aan zijn café-restaurant Magnetico en in Sluisbuurt is het zandzeilwagenpark Wind ’n Wheels geopend. Vlak daarnaast, bij de Piet Heintunnel, betrok een probleemgezin uit Noord deze week een speciaal geplaatste containerwoning.

Het project Presto op Zeeburgereiland wordt naar verwachting in de zomer 2014 opgeleverd.

Lees ook:
De ontwikkelingen op Zeeburgereiland
Feestelijke start bouw 97 muziekstudentenwoningen in de RI-Oostbuurt Zeeburgereiland 2 Op 5 september 2013 startte de bouw van 97 muziekstudentenwoningen in RI-Oostbuurt Zeeburgereiland Wethouder Freek Ossel onthult het bouwbord