Nieuws

Op vakantie in eigen stad

Wie in Zeeburg woont, kijkt elke dag wel even naar de vrolijke kleuren van de tenten en caravans op Camping Zeeburg. Ook de groepjes toeristen die te voet of met de fiets de Amsterdamsebrug beklimmen zijn niet te missen. Voor hen moet de plek een paradijsje zijn. Genieten van buitenleven, en toch binnen no time in de bruisende binnenstad. Maar je hoeft niet per se toerist te zijn om van het campingleven te genieten.

Het pas gerenoveerde café-restaurant is voor iedereen toegankelijk. Je kunt er binnen en buiten zitten, bijna 360 graden rondom, op een vrolijk soort hippieterras. Onderwijl uitkijkend op de scharrelende campinggasten. Er is een uitgebreide drankkaart met ook lokale bieren, en eten voor een prima prijs.

Ook zijn op Camping Zeeburg de afgelopen winter 44 ecologische cabins gebouwd. Speciaal voor ‘glampeerders’ en voor locals, knikt eigenaar Toon Weijenborg tevreden.

Tussen maart en oktober zijn camping en café-restaurant elke dag open. Er worden fijne swingplaatjes en golden oldies gedraaid, maar gedurende de zomer zijn er ook liveoptredens. Zo is er op 24 augustus Poldersalsa en op 25 augustus speelt de blues- en soulband Joelle & The Sky Lab. De entree is altijd gratis en dan je er ook nog poolen en tafeltennissen.
Camping Zeeburg, Zuider IJdijk 20, www.campingzeeburg.nl.

Onze hotspotter Anouk Tuitel (21) is studente Media & Cultuur aan de UvA. Ze woont op Zeeburgereiland. En weet precies waar het gebeurt in Oost.