Nieuws

Nieuwe prijsvraag silo’s Zeeburgereiland

Wie bedenkt een leuke bestemming voor de drie silo’s op Zeeburgereiland? De markante bouwwerken – die nog herinneren aan de waterzuiveringsinstallatie die ooit op deze plek stond – wachten al jaren op dat ene geweldige plan.
Daarom heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven: ondernemers mogen plannen inleveren voor één, twee of zelfs alle drie de silo’s. Initiatieven met een creatieve mix van culturele, maatschappelijke, recreatieve, sportieve en/of educatieve functies maken kans.

In 2008 is er ook al eens een dergelijke oproep gedaan. Toen waren er vergevorderde plannen om een Annie M.G. Schmidt Huis in de silo’s te openen, een museum annex speeltuin. Helaas trok de crisis toen een streep door de plannen.

Nu de bouw van nieuwe woningen in de buurt volop in gang is, acht de gemeente de tijd rijp om op zoek te gaan naar nieuwe geschikte initiatieven voor de silo’s. De gemeente hoopt dat de silo’s een belangrijke rol gaan spelen in de levendigheid en het karakter van de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland.

Lees ook:
Van strontbak naar pronkstuk (10-04-2008)
Annie MG Schmidt Huis wint siloprijsvraag (02-04-2009)
Luftwaffe op Zeeburgereiland (28-04-2009)