Nieuws

Nieuwe businessclub IJburg

Er is een nieuwe business club IJburg opgericht. Donderdag 28 februari vanaf 18.00 uur is de eerste informele bijeenkomst in DOK48. Bo de Visser, Google Bedrijfsfotograaf, geeft een korte uitleg over vindbaarheid van je bedrijf op Google.

“We willen zien of we de ondernemersgeest kunnen prikkelen door onconventionele samenwerkingsverbanden te stimuleren. Er huist erg veel kwaliteit op IJburg, en daar kan volgens ons veel meer uitkomen voor iedereen.” Dat zegt Richard Raats, medeoprichter van Businessclub IJburg.

Daarom hebben enkele ondernemers het initiatief opgepakt om de IJburg Business Club op te zetten. BC IJburg is geen oprichting van een officieel orgaan en er zijn geen lidmaatschapskosten. “IJburg Business Club staat voor ‘IJburg als locatie’, ‘Business als ondernemers’ en ‘Club’ omdat we toch altijd graag ergens bij willen horen. Iedere ondernemer op IJburg is in principe een vertegenwoordig van de virtuele IJburg Business Club. Bedrijven maar ook zelfstandige professionals.”

De club bestaat voorlopig uit een maandelijkse borrel. Op een vaste tijd en plaats elkaar ontmoeten en met elkaar van gedachte wisselen over ‘hoe ondernemend IJburg kan uitbreiden’. De drankjes zijn voor eigen rekening, de borrelhapjes worden maandelijks gesponsord of geleverd door één van de ondernemers.”

Ondernemersvereniging Parel van Amsterdam en ook de maandelijkse Open Coffee voor ondernemende IJburgers blijven gewoon bestaan. De nieuwe businessclub staat open voor samenwerking.

De borrels van IJburg Business Club vinden elke laatste donderdag van de maand plaats, van 18.00-20.00 uur in cafe DOK48 aan de haven. Donderdag 28 februari is de première. Ondernemers in de breedste zin van woord zijn welkom. De hapjes worden deze keer verzorgd door Visgilde IJburg.