Nieuws

Kinderen Kamperen op IJburg dag 3: De laatste dag is voor de diehards

De laatste dag is voor de diehards. Twee dagen kamp opbouwen, sporten, lol maken, sleuren, stoeien en de boel weer afbreken, dat gaat zelfs de stoerste kinderen niet in de koude kleren zitten.

Vandaag nog één keer de tent opzetten, op het grasveld bij de haven. De opa van Isabella helpt zorgvuldig. “Wat wil je, deze tent is 45 jaar oud. Mijn dochters hebben er nog in geslapen.” Hij kijkt lief bezorgd. Er wordt regen verwacht en hij wil niet zijn kleinkinderen nat worden. Over de binnenkant wordt daarom eerst nog plastic geplakt.

Om 18.30 uur is er combat(boks)training van Patrick, in de Dojo van sportschool Life&Kicking. Eerst warmlopen, dan opdrukken, krabbenloop, springen. Nog een keer, niet opgeven. Streng maar rechtvaardig spreekt Patrick de kinderen toe. Boksen gaan ze, slaan, pushen. Oefenen. Dan de onderlinge partijtjes, verrassend goed soms en altijd sportief. De trainer roemt de energie, maar aan het eind laten de KidsIJburg zich toch heel even op de mat vallen. Pfff.

Op het terras van NAP staat de koekenpan klaar, en de brander. De kok en Dylan van het restaurant aan de haven bakken er stapels, voor vijftien uitgehongerde kampeerkinderen. Er komt ook nog biologisch ijs, van MLTD. Kardemom, pompoen, gekke smaken. Lekker ook. Het is het slotstuk van drie bloedgave dagen kamperen op IJburg. Het is mooi geweest. Of nou, nog één allerlaatste keer zwemmen dan….

Kamperen op IJburg was een initiatief van bewoner Harald Agterhuis. Stadsdeel Oost en de politie IJburg verleenden op korte termijn hun medewerking. Het koste €2,50 per nacht per kind en dat was kostendekkend. Er was geen winstoogmerk en Kamperen op IJburg werd volledig uit eigen middelen geregeld en betaald, met belangeloze hulp van een aantal bewoners en ondernemers. Bij voldoende belangstelling en initiatief wellicht volgend jaar weer.

Lees ook:
Kinderen kamperen op IJburg: Als de friet op is, komen de avonturen (23-08-2012)
Kinderen Kamperen op IJburg, dag 2: Wilde plannen smeden (24-08-2012)

2 Reacties

  1. wat een ontzettend leuk idee. zelf had ik ook in gedachten om na een kanokamp een nacht met kinderen te kamperen in het wild. leuk om te zien dat er altijd wel mogelijkheden zijn. organisator en hulpen kom gerust volgend jaar langs bij kano op ijburg.

Comments are closed.