Nieuws

Informatieavond voor de buurt over herontwikkeling Sigma

Koopmans Projecten en Amvest maken plannen voor de herontwikkeling van het Sigmaterrein aan de Cruquiusweg. Zij lichten hun ideeën toe tijdens een inloopavond op 18 januari van 18.00 tot 20.00 uur in het Pompgebouw aan de Cruquiusweg 89.

De verffabriek van Sigma is een gemeentelijk monument. Zij wordt in ere hersteld en geschikt gemaakt voor creatieve bedrijvigheid. De panden aan de sluis worden bij voorkeur ook gerenoveerd. Het plan is om aan weerszijden van de historische panden 44 huurwoningen in het middensegment en 35 koopwoningen te realiseren, met inpandige parkeerplaatsen. De nieuwe bebouwing versterkt het karakter van de industriële panden. De plannen omvatten een fraaie publieke kade en een verbinding met de oude gebouwen in het groen aan de overzijde van de Cruquiusweg.

In een groen gebied aan de overzijde van Sigma blijven drie behoudenswaardige gebouwen. Het voormalige Pompbouw en het Ketelhuis worden gerenoveerd. Het bouwvallige Huisje Insulinde wordt in originele staat herbouwd. Ze worden uitgebreid ten behoeve van de publieke functies die er komen, waaronder daghoreca. Ook komt er in het groene gebied een speelplaats. Tijdens de avond laat Amvest zien hoe eerdere opmerkingen van omwonenden in de plannen zijn verwerkt.

Lees ook:
Hotel, starterswoningen en hergebruikte wijnterminal in Cruquiusgebied (25-09-2015)
Rafelrand Cruquius wordt verder aangepakt (21-05-2014)
Cruquiusgebied: De markt mag het doen (21-06-2012)