Nieuws

IJskoud maakt naam

Het tweede IJSKOUD-feest is op vrijdag 13 april aanstaande. Ambassadeurs Daantje, Tessel, Rosa, Sophie, Merijn en Jasmina – medeoprichters van dit feest voor jongeren – hebben er nu al zin in.

“Britt komt en Paula ook,” zegt Tessel tegen Daantje. “Echt? Leuk.” Daantje heeft zelf ook mensen van haar middelbare school in de stad uitgenodigd. “Van een aantal weet ik zeker dat ze komen.”

Het wordt drukker deze keer, weten ze. Jasmina: “Er zijn meer kaartjes beschikbaar.” Het is leuk dat er nu ook andere mensen komen, van iets verder weg. Meer kinderen weten wat voor feest het eigenlijk is. IJSKOUD maakt naam.

Logisch. De eerste keer was nieuw. De ambassadeurs konden wel vertellen over IJSKOUD, maar ze moesten het zelf ook nog beleven. Nu het eerste feest zo geslaagd is, doet de tamtam zijn werk. Rosa: “Het is gewoon een heel leuk feest. Gezellig, met lekker de ruimte om te dansen. Dat moet iedereen weten.”

De ambassadeurs zetten zich in voor het feest. Merijn richtte een Hyvespagina op, iedereen flyert, lobbyt op school. Ook geven ze – alsof het niks is – interviews weg aan de krant. “Niet omdat het moet, we willen ook helpen. Om het tot een succes te maken. We hopen dat het straks zo wordt: IJSKOUD, dat is zó leuk.”

Sophie: “Je kent mensen, maar je leert ook nieuwe mensen kennen. Dat verwachten we van de aanstaande editie.” En natuurlijk dat er weer door iedereen gedanst wordt. Vorige keer gingen ze namelijk echt los met zijn allen. Welke muziek de DJ daarvoor moet draaien? “House!” “In ieder geval dat lekkere nummer van de Black Eyed Peas, I gotta feeling.” Ook Justin Bieber wordt genoemd. Daarover ontvouwt zich tussen de ambassadeurs vervolgens een stevige discussie…

IJSKOUD is op 13 april, van 20.00–00.00 uur in de kapel van Blijburg, voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar). Kaartjes koop je bij MovieMax aan de IJburglaan. Het laatste nieuws zie je op Facebook www.facebook.com/ijskoudopijburg en Twitter @IJskoudopijburg of op www.ijskoudopijburg.nl.

Lees ook:
IJSKOUD, feest voor jongeren (13-12-2011)
Jongerenfeest daverend succes (sfeerimpressie)
Drie keer zoveel pubers in 2020 (13-12-2011)