Nieuws

IJSKOUD, feest voor jongeren

Er staat iets cools te gebeuren voor IJburgse jongeren. Op zaterdag 21 januari 2012 vindt de allereerste IJSKOUD plaats in de kapel van Blijburg, een feest voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. Met de vette DJ Chip Karten. En een toegangsverbod voor ouders.

Het idee komt van Roel Fooij. En ook van Karin Hoens. Onafhankelijk van elkaar dachten ze een feest voor jongeren te organiseren. Gekoppeld door Stanja van Mierlo (Blijburg), die het idee omarmde en de twee aan elkaar voorstelde, gingen ze een avondje om tafel, waarbij ook Dianne Potters aanschoof. Roel, vastberaden: “Eén ding stond vast. Als we iets vóór jongeren doen, dan ook mét hen.” Dus werden vanuit de hele wijk tien ‘ambassadeurs’ opgetrommeld. In een echte co-creatie bedachten ze de naam, de look en de feel van IJSKOUD.

Gezelligheid, dansen, lol hebben, geen gedoe. Eenvoudige wensen van die ambassadeurs Daantje, Dylan, Merijn, Noah, Oscar, Rosa, Sophie, Tessel, Yara en Yasmina. Een toffe plek, energy drinks, een coole DJ. Vooral geen ouders! Op wat de jongeren riepen, ontwikkelde Liesbeth Ronden de IJSKOUD-identiteit. “Die moest staan als een huis,” zegt ze. “Voor het supercoolste feest.”

Dianne: “We verheugen ons erop jongeren met verschillende achtergronden aan elkaar te verbinden, op een plek waar iedereen het leuk heeft. DJ Chip Karten, die ook draait in de Jimmy Woo en op hockeyfeesten en weet wat hot is bij deze leeftijdsgroep, werd ons aangeraden door de vader van een van onze jongeren. We hebben wel duidelijke regels opgesteld. Geen drank, drugs of sigaretten. En identificatie aan de deur is verplicht. Veiligheid is erg belangrijk.”

IJSKOUD is niet eenmalig. Karin: “We willen uitgroeien tot een platform voor alle jongeren op IJburg. Eens per maand een feest, een sport- of filmevenement, de mogelijkheden zijn eindeloos. We hopen dat de komende tijd naast Ymere en Stadsdeel Oost meer partners en sponsors zich bij ons zullen melden.”

Maar eerst de première van het IJSKOUD feest. De kaartverkoop begint op 9 januari 2012 om 14.00 uur, bij de MovieMax (IJburglaan 842). “Zorg dat je erbij bent!”

De kapel biedt plaats aan tachtig jonge gasten. Het feest duurt van 20.00–00.00 uur. Een kaartje kost €7,50 (stadspashouders €2). Op de website www.ijskoudopijburg.nl vind je het laatste nieuws. Of je volgt IJSKOUD op twitter @ijskoudopijburg en Facebook.

Lees ook:
Drie keer zoveel pubers in 2020 (15-12-2011)
Platform voor jongeren in oprichting: Y-connect (14-12-2011)