Nieuws

Extra kunstgrasveldjes in juni aangelegd

Vanaf 18 juni worden de eerder aangekondigde kunstgrasveldjes aangelegd op IJburg. Drie bestaande trapveldjes –op Steigereiland Noord, in het Theo van Goghpark en een tijdelijke op kavel 50 langs de Jan Vrijmanstraat – worden dan vervangen door kunstgras.

Eerst wordt het bestaande gras vervangen. Het Van Goghpark krijgt een simpel kunstgrasveld met alleen doelen; die op Steigereiland Noord (hoek Schokkerjachtdijk en Brigantijnkade) wordt geschikt gemaakt voor voetbal en hockey en krijgt er een hek omheen.

Iets later, waarschijnlijk vanaf 25 juni, wordt kavel 50 op Rieteiland voorzien van een tijdelijke kunstgrasmat. Daarop zal straks gevoetbald en gebasketbald kan worden.

Begin juli wordt ook nog de mat van de speelkooi bij basisschool De Olympus vanwege slijtage vervangen. Tijdens de werkzaamheden kan er op alle genoemde plekken even niet gesport worden. Als alles meezit, zijn de velden rond 10 juli bespeelbaar.

De extra speelplekken worden aangelegd, om de vele kinderen en jongeren op IJburg meer ruimte en mogelijkheden te geven. Voorheen trok veel hangjeugd naar het Pelsterpark. Dat park wordt komend jaar heringericht.

Lees ook:
Nieuw kunstgrasveld op kavel 50, Rieteiland (04-04-2012)
Nieuw Ed Pelsterpark, zonder Cruyff Court (24-04-2012)