Nieuws

Duurloop en dikke dj’s voor Serious Request

Op 23 december vindt er – net als vorig jaar – een benefietavond plaats bij café N.A.P. aan de IJburgse haven. De actie ‘IJburg voor Serious Request’, ter ondersteuning van de 3FM-dj’s in het glazen huis in Enschede, vraagt aandacht voor babysterfte wereldwijd. Vette dj’s en artiesten maken hun opwachting.

De avond begint met sponsorloop van 19.00-20.00 uur. Voor elk rondje van 500 meter krijg je een stempel; na afloop een goodybag. DJ’s en hopelijk veel publiek zorgen voor morele ondersteuning. Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar initiatiefneemster van de actie Sandra Sprott: info@sprottje.com. Dan ontvang je een sponsorlijst, en kun je aan de slag, op zoek naar sponsors en conditie.

Vanaf 20.00 uur gaat de benefietavond verder los in het met een tent vergrootte café. Gerenommeerde dj’s en artiesten maken hun opwachting. Er gaan geruchten dat Martin Buitenhuis komt. Patt Riley, Mark Dakriet (Re-Play) en Nora Dalal zingen op de bühne. Bij verschillende populaire dj’s kun je je favoriete plaat aanvragen, uiteraard tegen donatie in de aanwezige pot.

Landelijke actie 3FM
Elk jaar organiseert 3FM in samenwerking met Het Rode Kruis de actie Serious Request, voor een stille ramp. Van 18 tot en met 24 december laten bekende drie dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis voor een goed doel (dit jaar: babysterfte wereldwijd) en draaien verzoeknummers voor geld. Bij het huis is een grote brievenbus, die via de gekste acties in het hele land volstroomt met geld.

Geen tijd om te komen op de 23 december Via de officiële actiepagina kun je als je dat wilt een gift doen. Op die site worden alle donaties, ook die van de benefietavond, bijgehouden. Het glazen huis sluit op traditiegetrouw op 24 december. Dan wordt het bedrag dat beschikbaar komt aan het Rode Kruis, inclusief dat van de IJburgse actie, bekend gemaakt.

Lees ook:
IJburg for Serious request 2011 en sponsorloop 2011