Nieuws

IJburg for Serious Request

Elk jaar organiseert 3FM in samenwerking met Het Rode Kruis de actie Serious Request. Van 18 tot en met 24 december laten drie dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis voor een goed doel (dit jaar: moeders in oorlogsgebieden) en draaien verzoeknummers voor geld. Bij het huis is een grote brievenbus, die via de gekste acties in het hele land volstroomt met donaties. Dit jaar draagt ook IJburg zijn steentje bij: bewoonster Sandra Sprott heeft IJburg for Serious Request opgezet. Met als grande finale een sponsorloop en benefietavond op 23 december.

“Het was een ideetje van me. Ik vind Serious Request een sympathieke actie en ik vind het cool om IJburg daaraan te verbinden. Ze passen bij elkaar. Het is toch geweldig om als buurt gezamenlijk geld in te zamelen? Mijn buren zetten hun lege flessen voor mijn deur, de Beestenwinkel, Sevenlands en Bagels & Beans hebben al toegezegd mee te doen. Een mini-Glazen Huis op IJburg? Wie weet. Maar ik hoop op nog veel meer creatieve initiatieven.”

Op 24 december draait haar eigen vent Wilbert Mutsaers, zendermanager van 3FM, in Leiden de deur van het Glazen Huis weer open. Op IJburg vindt de apotheose vlak ervoor plaats, op 23 december. Eerst is er een sponsortloop; daarna is in café-restaurant N.A.P. een spetterende avond met een dj en livemuziek en hopelijk nog veel meer verrassingen. De opbrengt is uiteraard voor Serious Request. Sandra: “Het lijkt me het mooist als een van de betrokken ondernemers daarna als een speer naar Leiden rijdt om de IJburg-opbrengst persoonlijk bij het Glazen Huis in de bus te doen.”

Opgeven voor de sponsorloop? Ander goed idee? Mail Sandra: info@sprottje.com. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.”

Via de speciale pagina www.kominactie.nl/ijburg_for_serious_request blijf je op de hoogte van de vorderingen en acties op IJburg.