Sport

De vlag uit voor AFC IJburg F3

5 Mei 2012 was een grote dag voor AFC IJburg F3. In heel Nederland hingen de vlaggen uit en dat was niet alleen omdat het Bevrijdingsdag was. AFC IJburg F3 kon op die dag namelijk in de altijd lastige uitwedstrijd tegen ZRC/Herenmarkt F1 het kampioenschap F-Pupillen (voorjaar) 4e klasse 24 veiligstellen.

Dankzij een knappe 2-4 overwinning op 21 april in de uitwedstrijd tegen koploper AFC F3 hadden de jongens van leidster Ellen en coach Yvo de koppositie inmiddels veroverd. Omdat ook de daarop volgende thuiswedstrijd tegen SDZ F7 met ruime cijfers gewonnen werd ging AFC IJburg F3 als de grote titelkandidaat de laatste speelronde in. Het doelsaldo van onze jongens was zelfs zo hoog dat een gelijkspel zou volstaan om de titel binnen te slepen. Uiteraard wilden de kanjers van F3 daar niets van weten; zoals iedere wedstrijd streden zij als leeuwen voor de volle drie punten.

De technische staf (trainers Ruud en Dieter) had bedacht om de trainingsintensiteit aan te passen. Om de druk voor deze belangrijke kampioenswedstrijd bij de jongens wat weg te nemen besloten zij de laatste reguliere training voor de wedstrijd te laten vervallen, zodat de spelers ontspannen naar de wedstrijd konden toe leven. Op de wedstrijddag verzamelden alle spelers zich om gezamenlijk met hun ouders naar Sportpark Sloten te af te reizen. Omdat Eme en Zacharya verplichtingen in het buitenland hadden was Almahdi, de tweelingbroer van onze keeper Youssef, bereid gevonden het elftal voor deze wedstrijd te versterken.

Na een voorspoedige reis naar het westen van Amsterdam kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Tot grote vreugde van de spelers arriveerde vlak voor aanvang zelfs ‘meester Marco Medik om de jongens aan te moedigen in deze spannende strijd. Waar de moeders langs de zijlijn nog enig relativeringsvermogen konden opbrengen, waren alle vaders nog nerveuzer dan de spelers. Sommigen moesten zelfs eerlijk bekennen dat zij zelf in hun hele voetbalcarrière nog nooit kampioen waren geworden.

Na een spannende eerste helft gingen we met een krappe 2-1 voorsprong de rust in. Door wat tactische aanwijzingen en een lekker beker limonade konden de jongens in de tweede helft alle schroom van zich af gooien en werd een uitstekende 2-6 overwinning binnen gesleept. Uitzinnig van vreugde vlogen de spelers elkaar na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter in de armen om het behaalde kampioenschap te vieren. Toen de vreugdeliederen tot bedaren kwamen, werd de wedstrijd afgesloten met een schitterende strafschoppenserie. Daarna nam meester Marco het woord om de spelers namens de club te feliciteren met het behaalde kampioenschap. Moe maar voldaan en vooral trots keerden de jongens daarna naar IJburg terug. Wat een prachtig voetbalseizoen!