Onderhoud

Nou, heb het kasje teruggestuurd. Van mijn plan om er in China één te laten maken komt niets vanwege de werkdruk aldaar. Ik zit dus zonder, en dat terwijl de natuur een maand achterloopt. Op de digitale snelweg tiert de tweet ‘summer 2012 – file missing’ welig.
Mijn buur, die veel groenere vingers heeft dan ik, zet z’n kweek nu op tussen natte velletjes keukenrol, in bakjes op de vensterbank. En dat doe ik dan natuurlijk onmiddellijk na.
De helft van zoonliefs hete pepertjes zijn ondertussen opgegeten door onze slakken non grata, dat gaat dus goed. Ik weet niet meer waar ik alle knoflooktenen heb gestopt, en het lijkt erop dat de vijg de vorst niet overleefd heeft. Kortom, ik loop wel meer dan een maand achter. Klinkt dit je bekend in de oren, of ben ik de enige die aan achterstalligheden lijd?
De artisjokken gaan goed gelukkig. Dat wil zeggen: het groeit, maar of ik straks kan oogsten… Ik moet vertrouwen houden! Ook zo’n zwakte van me. Als er bij ons in huis iets zoek is, maakt niet uit wat, zegt man àltijd: ‘Schat, maak je niet zo druk! Dat komt vanzelf weer boven water.’ Dat is ook zo maar de vraag is: wanneer?

Snelle pasta met diepvriesdoperwten en eigenhandig gevangen gerookte zalm (ja, echt waar…)

Kook de doperwten met een beetje suiker en wat verse muntblaadjes beetgaar. Giet ze af en gooi de muntblaadjes weg. Smelt boter in de pan voeg doperwten toe, 5 minuten stoven en dan weer wat munt erbij, deze keer fijngehakt. Peper en zout. 
Pasta koken, doperwten erdoor, zalm erbij. Finito!