Ramses Shaffy Huis
Muziek

Shaffy Meezingcafé

Houd je van zingen en vooral van het repertoire van Ramses Shaffy?
Kom dan op woensdag 17 april naar het meezingcafé in de sociëteit van het Ramses Shaffyhuis. Het Shaffy Koor is een initiatief van zangeres en Shaffy Huisbewoner Astrid Seriese en de Stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam.
Vanaf het eerste meezingcafé op Koningsdag 2022 is een aantal enthousiaste Amsterdamse zangers uit het Oostelijk Havengebied en andere delen van Amsterdam aan de slag gegaan om de muziek van Ramses Shaffy meerstemmig te zingen. Er is een koor ontstaan waar zowel de onervaren zanger zonder enige notenkennis als de zanger met ruime vocale podiumervaring haar of zijn plek heeft gevonden.

Na de pauze is het vaste onderdeel van het Shaffy Meezingcafé de ‘open microfoon’ voor wie durft en zich wil laten horen met repertoire naar eigen keuze. Graag je naam, titel en toonsoort van tevoren aanmelden bij Astrid Seriese en de bladmuziek meenemen voor de pianist.

Tip: Oscar Rodenburg geeft op 10 april een Workshop Open Mic in het Ramses Shaffy Huis voor deelnemers aan de open mic die behoefte hebben aan steun bij de voorbereiding.

Nieuwe deelnemers voor Shaffykoor kunnen zich op deze Meezingavond nog aanmelden!

Presentatie: Astrid Seriese
Koorleiding: Oscar Rodenburg
Pianobegeleiding Meezingcafé en repetities: Leo Bouwmeester
Pianobegeleiding bij repetities: Jasper Fleischmann