Forteiland Pampus
Muziek

Pampus Live

Het programma van Pampus Live is compleet! Op zondag 26 mei keert het festival terug naar Amsterdams werelderfgoed: Forteiland Pampus. Na de eerder aangekondigde namen voegen we vandaag WIES, Meis, Parker Fans, Plastic Persoon, Klankspoor en Öhne Umlaut toe aan het programma.

Binnen en buiten het historische fort genieten bezoekers tijdens Pampus Live van de beste Nederlandse bands. Verspreid over het eiland staan er podia in de fortgracht, het oude waterbassin en in de bergloods. Met een 360 graden uitzicht over Amsterdam, Muiden en Almere, eigen gebrouwen Pampus bier en zwemsteiger is Pampus Live het perfecte festival om het laatste weekend van mei mee af te sluiten.

Met WIES, Meis, Parker Fans, Plastic Persoon, Klankspoor en Öhne Umlaut is de line-up voor Pampus Live compleet. Zij voegen zich toe aan de al eerder aangekondigde namen als The Indien, Queen’s Pleasure, Hiqpy en Rens, Jaïr & Ome Uncle.

Duurzaam op Pampus
Tijdens Pampus Live is er meer te beleven dan enkel muziek. Ontdek het unieke eiland en leer meer over haar rijke historie. Dwaal door de gangen van het fort of ontdek De Stelling van Amsterdam in een virtuele ballonvaart. Ook valt er meer te leren over het zelfvoorzienende eiland dat Pampus sinds de oplevering is.

Zonder aansluiting naar het vaste land is Pampus groots op het gebied van fossielvrije zelfvoorzienendheid. Symbool hiervoor staan de twee gloednieuwe windturbines, die je verwelkomen wanneer je het eiland nadert. Maar ook de watermaker, de energiegevende bergloods en de moes-, kruiden- en bloementuinen maken duidelijk dat het eiland nu duurzaam off-grid opereert.

Om deze fossielvrije toekomst van Pampus te vieren gaan er tijdens Pampus Live metershoge vliegers van de Fryske Draeken de lucht in. De professionele vliegeraars vullen de hele dag de lucht boven het met gigantische vliegers in alle vormen en kleuren.

Pampus Live is enkel bereikbaar per boot. De hele dag door vertrekken er diverse veerboten vanaf Muiden en IJburg. Bij aankoop van een festivalticket reserveer je gelijk een tijdslot voor de veerboot. Ook is het mogelijk om met je eigen boot bij het eiland aan te leggen en het festival te bezoeken.

Tickets voor Pampus Live zijn vanaf nu te koop via pampuslive.nl
• Ticket incl. boot retour vanaf Muiden: €33,50
• Ticket incl. boot retour vanaf Amsterdam IJburg: €37,50
• Ticket eigen boot: €29,00

Pampus Live wordt georganiseerd door GRAP en Pampus. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers, KINK, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Amsterdam.