Pleintheater
Theater

Nieuwe Noten Amsterdam: Schaduwspel

Studio de Moed is een werkplaats waar Jelmer de Moed makers uit verschillende disciplines samenbrengt en het concertpodium uitdaagt met innovatieve en kwetsbare producties. Nieuwe muziek op de juiste plek, op het juiste moment.

Betreedt de verborgen ruimte tussen licht en donker in Schaduwspel. We wenden ons af van het licht en bestuderen de schaduw die we werpen op de wereld om ons heen. Wat houdt een schaduw verborgen, en wat verbindt ons? We onderzoeken het schaduwspel tussen ons lichaam en de installatie, de tekst en melodie, het verleden en nu. Wie leidt er, en wie volgt?

Schaduwspel is een voorstelling waarvoor de jonge componisten Amarante Nat en Nuno Lobo muziek schrijven die door klarinettist Jelmer de Moed, sopraan Elisabeth Hetherington, en sonoloog Dario Giustarini wordt uitgevoerd. Boris Peters en Naida Amorim ontwikkelden de scenografie die in de regie van Peter Leung samenkomt met de muziek. Schaduwspel is een concept en productie van Studio de Moed in samenwerking met Gaudeamus.