Plein Theater
Theater

FRINGE: Vloed – Sanne van Dijk

Een voorstelling met storytelling en poppenspel over vastzitten en de moed vinden uit te breken

Een vrouw in bad. Verschrompeld door het water, uitgebeten door de tijd. Het water aan de lippen. Waar houdt zij zich aan vast? Ze droomt van de vrijheid zich te bewegen buiten de gebaande paden, vrij van normen en conventies. Maar hoe doe je dat als het aanpassen aan de norm veilig voelt, en comfortabel? Wat als ervaringen uit je leven en de gevolgen daarvan ervoor zorgen dat je blijft zitten waar je zit? Er schuilt meer onder het rimpelloze oppervlak dan je in eerste instantie zou vermoeden.

VLOED is een intieme performance met storytelling en poppenspel. Puttende uit een bron van persoonlijke verhalen maakt Sanne van Dijk een tragikomische voorstelling over vastzitten en de moed vinden om uit te breken. Via thema’s als grenzen en verlangen, en (ontluikende) seksualiteit vraagt ze zich af: waar komt die angst om buiten de lijntjes te kleuren vandaan? En wie bepaalt die lijntjes eigenlijk?

Sanne van Dijk
Sanne is in 2006 afgestudeerd aan de Academie voor Theater (ATKA) in Amsterdam en is sindsdien te zien geweest in verschillende (muziek-) theaterproducties. Ook studeerde ze poppenspel aan de Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch in Berlijn. De tv-productie ‘Dropje (Doopie)’, waarvoor ze als poppenspeler meewerkte aan het hoofdpersonage, werd genomineerd voor de International EMMY Kids Awards. Daarnaast speelde ze de hoofdrol in de science-fictionfilm Gliese 581, geselecteerd voor het Imagine Film Festival. Ze werkt in theaters in binnen- en buitenland en op festivals als Oerol en de Parade. Daarnaast heeft ze zich verdiept in storytelling, een interactieve kunstvorm waarin Sanne persoonlijke verhalen combineert met poppenspel. In haar werk put Sanne uit haar eigen levenservaringen om universele waarheden en uitdagingen te onderzoeken. Na jaren gewerkt te hebben voor verschillende theatergezelschappen is ze klaar om solo in de schijnwerpers te stappen.

Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival toont ieder jaar in september 11 dagen lang een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent.

We presenteren een multidisciplinair programma van ruim 60 kunstenaars, met uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Ons showcasefestival is een vrijhaven voor experiment en biedt een podium aan nieuwe makers en verhalen. Amsterdam Fringe Festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

De hele stad is onze speelplaats; van dak tot club tot theater, van Noord tot Zuid, je vindt ons 11 dagen lang op zo’n 25 locaties verspreid over heel Amsterdam.