SBK Kunstuitleen & Galerie
Kunst

Expositie met werk van prijswinnaar Isa Roelink bij SBK

Isa Roelink weeft in haar werk verschillende onderwerpen vanuit een sterk persoonlijk perspectief tot wandtapijten. Tijdens de SBK Sprouts Young Talents expositie 2023 won de kunstenaar de SBK-Otto Hetterscheid Stimuleringsprijs. Deze prijs omvatte de aankoop van een werk en een expositie bij SBK Galerie. Deze expositie vindt nu plaats van 18 mei t/m 30 juni.

Isa Roelink (1997) studeerde af aan de schilderafdeling van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In haar werk combineert ze droom en wetenschap, mythe en realiteit, geschiedenis en actualiteit, oude verhalen en moderne popcultuur. Als kunstenaar omarmt ze de subtiele kracht van textiel als een medium van diepgaande tradities en expressies en ze toont de waarde van ambachtelijk werk in een moderne context. Het werk plaats de traditionele betekenis van textielwerk in de context van schilderkunst. De textiele werken dienen zo als een speelveld waar grenzen vervagen.

Graag nodigen we je uit voor de opening die op 18 mei van 15:00 tot 18:00 uur zal plaatsvinden in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. De expositie is te zien van 18 mei tot en met 30 juni 2024 bij SBK locatie Amsterdam KNSM.