buurtcentrum De Meevaart
Diversen

Diner en dialoog: gelukszoekers

Op vrijdag 26 mei presenteert Het Keukencollectief in samenwerking met kok Jack Issa een bijzondere avond in De Meevaart: Onder het genot van een diner in traditionele Libanese ‘homecooking’-stijl, zullen we met elkaar in gesprek gaan over het thema “gelukszoekers”. Wat zegt deze term over hoe wij in Nederland denken over asielzoekers? Hoe voelt het om “gelukszoeker” genoemd te worden, terwijl je gevlucht bent uit je geboorteland?

Programma:
Kok Jack is gevlucht uit Libanon, en zal zijn persoonlijke verhaal daarover delen. Hij nodigt buurtbewoners en andere geïnteresseerden uit om mee te eten en vervolgens aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek te gaan.

17:00 Inloop
18:00 Aan tafel
19:00 In gesprek met elkaar a.d.h.v stellingen
20:00 Afsluiting

Over Het Keukencollectief:
Samen genieten van eten verbindt. Het Keukencollectief, gevestigd in community centrum De Meevaart, hoopt (culturele) uitwisseling van recepten, tradities en persoonlijke verhalen over – of door middel van – eten te stimuleren. Zo is Het Keukencollectief een verbindende factor voor bewoners uit Amsterdam-Oost.

Reserveren en prijzen:
Meld je graag vóór 25 mei aan bij organisator Gerrit via koken@meevaart.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!
Je kiest zelf hoeveel je betaalt voor het drie-gangendiner: 7 euro/14 euro/18 euro/3 makkies.