Nieuws

Voordrachtavonden in de Flexbieb

De Flexbieb IJburg komt met Flexnight Live, een serie lezingen en workshops. Elke eerste en derde donderdag van de maand is er een bijzondere gast over een onderwerp uit onder meer literatuur, kunst, maatschappij en ondernemingszin. Op 6 juni staat journalist en schrijver Toine Heijmans op de bühne. Om 20.00 uur leest hij voor uit zijn nog te verschijnen roman Pristina. Na afloop is er tijd voor vragen en discussie.

Pristina is een broeierig schimmenspel tussen twee mensen die tot elkaar zijn veroordeeld: een ambtenaar en een vreemdeling. De een leeft in hotels, de ander in vreemdelingenkampen. Allebei proberen ze het beste uit hun leven te halen, en allebei weten ze dat een van hen gaat verliezen.

Flexbieb IJburg werd nog maar kort geleden opgestart, op initiatief van Joris Vermeulen en met hulp van heel veel vrijwilligers. Inmiddels heeft de bieb meer dan 3500 boeken in de collectie, is er een leeszaaltje, een kopieerhoek en elke dag verse koffie.

De komende tijd staan ook op het Flexnight Live-programma Jeroen Overweel met een lezing ‘West-Papoea, een gebied “aan de verkeerde kant van de geschiedenis”’ (20 juni). Op 4 juli vertelt Renske van Bronswijk, docent Engelse letterkunde en communicatie aan de Uva, over Sherlock Holmes. De eerste Flexnight Live in september heeft als thema Leonardo da Vinci.

Wie ook zichzelf ziet optreden tijdens een thema-avond, is van harte welkom een mail te sturen naar ijburg@flexbieb.nl. Flexnight Live begint om 20.00 uur in de bibliotheek aan de Talbotstraat 46. De toegang is gratis voor leden en kost €5 voor niet leden. Op youtube staat een flitsend promofilmpje. Lid worden van de bieb, het volledige programma? www.flexbieb.nl.

Lees ook:
Flexnight Live #1: Toine Heijmans
IJburg krijgt een bieb (03-04-2013)
Openbare Bibliotheek naar IJburg (12-04-2013)