Nieuws

Voor een klein kraakje zijn we niet bang

Zondagmiddag kwam de sneeuwval. En zondagavond inspecteerde voorzitter en ijsmeester Blok van schaatsclub IJburg het ijs bij het Diemerparkstrand, de enige plek tot dan toe waar geschaatst kon worden. We moeten hier snel een baantje maken, dacht hij, dan hebben we in ieder geval iets. Maandagochtend vroeg zette hij de oproep op Facebook, om 9.00 uur stond hij zelf te vegen.

Even later staat hij zij aan zij met medebestuurslid Borghuis, turend over de vlakte. Technisch overleg. Hun enthousiasme en inzet werkt aanstekelijk. Hoe kunnen we de baan het beste vegen? Daar het krabbelbaantje voor de kinderen, hier de grote ronde. Edward, die ook is komen helpen, veegt onverstoorbaar door.

IJsburg loopt richting de 700 leden en is daarmee, in amper een paar maanden tijd, meteen een van de grootste bij de KNSB aangesloten ijsverenigingen. Af en toe kraakt het ijs. Maar voor een klein kraakje zijn ze niet bang. Hoewel? Blok: De traditie is deze week dat ijsmeesters door het ijs zakken… Lachend gaan ze voort, met veger en schuiver. Net zolang tot de baan sneeuwvrij is.

Lees ook:
Dinsdag 22 januari ledenbijeenkomst IJsburg
Waternet verzekert schaatsclub niet te zullen varen zolang het vriest
Schaatsclub IJsburg opgericht, eerste toertocht ooit binnen stadsgrenzen Amsterdam in de maak (10-12-2012)