Nieuws

Vereniging Flevoparkbad wint Penning Sportraad 2015

De Vereniging Flevoparkbad heeft donderdagavond uit handen van wethouder Eric van der Burg de Penning Sportraad Amsterdam 2015 gekregen. De jury prijst de vereniging voor hun enthousiaste inzet voor het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost door op vrijwillige basis activiteiten te organiseren en voor verbreding van het zwemaanbod te zorgen. Of zoals de Vereniging Flevoparkbad het zelf uitdraagt: meer mensen laten genieten van het mooiste buitenbad van Amsterdam, zodat het Flevoparkbad bruist en behouden blijft.

Volgens het juryrapport enthousiasmeren en mobiliseren de vrijwilligers van de Vereniging Flevoparkbad hun omgeving en zetten ze er samen de schouders onder. Het zijn dit soort initiatieven die Amsterdam volgens de jury nodig heeft om een divers aanbod aan sportaccommodaties op langere termijn te kunnen behouden voor de stad. De vereniging heeft zich niet afhankelijk of afwachtend opgesteld van een oplossing vanuit de gemeente, maar heeft zelf de handen uit de mouwen gestoken. Dit initiatief laat zien dat dit mogelijk is en dat het tot resultaat kan leiden. De jury hoopt dat de Vereniging Flevoparkbad een voorbeeld en bron van inspiratie vormt voor zowel de inwoners van Amsterdam als de gemeente.

De Vereniging Flevoparkbad is vorig jaar opgericht door een groep enthousiaste bewoners uit Amsterdam-Oost. Ze willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het beste buitenbad van Amsterdam. Door het organiseren van activiteiten als Vroeg- en Laatzwemmen (baantjes trekken voor en na de reguliere zwembadtijden), Swim4Fit, Freedive, zomernachtzwemmen en een filmfestival laten ze het buitenbad meer bruisen. De toezichthouders en kassamedewerkers zijn leden van de Vereniging Flevoparkbad. Zij doen dit werk allen als vrijwilliger. Als voorbereiding op hun vrijwilligerswerk in het buitenbad hebben zij cursussen Zwemmend Redden en EHBO gevolgd.

De Sportraad is een onafhankelijk adviesorgaan dat de gemeente adviseert over de hoofdlijnen van het sportbeleid in Amsterdam. Leden zijn onder anderen Frits Barend, judoka Jessica Gal, hockeyer Floris Evers en Humberto Tan. De Penning Sportraad Amsterdam werd dit jaar voor de zesde maal uitgereikt en is bestemd voor een persoon of instelling die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam.

Zie verenigingflevoparkbad.nl. Flevoparkbad

Lees ook:
Flevoparkbad niet rendabel, de ‘Vrienden Van’ vrezen voor hun paradijs (2013)
Meer over het zwembad.