Oost in Bedrijf

Uitgebreide kerstshow bij Intratuin

Bij Intratuin is het allang kerst. Met bomen, lichtjes, pieken, kaarsen en treinen. En een stal bij de ingang, het sprookjeshuis halverwege. Je ziet het, voelt het, ruikt het. “Het is de gezelligste tijd van het jaar en Intratuin heeft alles om die mooi te maken.”

“Wat we proberen is er een totale show van maken, een route door de hele winkel. Alles is aangekleed, onderweg vind je allerlei leuke dingen.” Thom, van de kerstafdeling, glundert. Dit is zíjn tijd. “Al in januari gaan we op zoek naar nieuwe trends. Waar bij veel warenhuizen de kerstshows afnemen, wordt de onze alleen maar groter en mooier.”    -advertorial-

Alles mag en alles kan dit jaar. Het was een tijd wat soberder, maar nu zie je naast het traditionele goud, wit, zilver en rood ook veel nieuwe kleuren zoals koper en roségoud. “Van bontvellen en warme kleuren tot zachte winterpastel. Je mag het lekker zelf weten.”

Biologische kerstbomen
Bij Intratuin vind je álles op het gebied van kerst: kaarsen, glaswerk, accessoires, ballen, pieken, noem maar op. Uitgebreid is ook het aanbod kerstbomen. Alle soorten en maten staan opgesteld, met en zonder kluit. Jeroen: “Ze zijn allemaal van goede kwaliteit. Ook de biologische kerstbomen – niet behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen – passen in ons duurzame assortiment.”

Ook bij de afdeling verlichting kun je je hart ophalen. Een trend is de rechte lijnverlichting (die je dus niet elke keer opnieuw weer uit knoop hoeft te halen!), maar er is ook koppelbare verlichting, clusterverlichting en heel veel ledlicht. Joop: “Vooral dat vind je nu in veel meer kleuren, zoals als warm goud.”

Buiten op het terrein staat een oliebollenkraam en bij binnenkomst word je meteen getrakteerd op het sprookje Het meisje met de zwavelstokjes. Wie verder loopt, ziet het sprookjeshuis en de wensvijver. Als je een muntje gooit en een wens opschrijft maak je kans op een Intratuincadeaubon. De opbrengst – met iets extra’s van Intratuin – gaat naar het goede doel.

Helemaal Kerst dus. Wat maakt deze tijd toch zo bijzonder? Leon, bedrijfsleider: “Nederland is niet zo uitbundig. Maar aan het eind van het jaar zoeken we toch die huiselijkheid, warmte en sfeer. Met als hoogtepunt het gezamenlijke kerstfeest. Dan pakt de hele wereld uit en Intratuin doet mee.”

Precies. Want ook als je geen tuin hebt kun je nog wél uitpakken met kerst.

Feestweekend met workshops voor iedereen
In het weekend van 28 en 29 november is er een feestelijk weekend bij Intratuin, met allerhande workshops, verrassingen en lekkers. Met onder meer: Winterbarbecue, taaipop versieren, glühwein en chocomel, kersstukjes maken (inschrijven), oliebollen en barbecue, bezoek Sinterklaas, verrassingsact, Kaarsenplateau’s maken.

Intratuin Amsterdam (Oost) aan de Nobelweg 10 is zeven dagen per week geopend. www.intratuin.nl/winkels/intratuin-amsterdam.

Lees ook:
Intratuin viert de lente (28-03-2015)
Intratuin Amsterdam komt in actie voor de bijen (09-12-2014)