Nieuws

Tugelahuis in Transvaalbuurt: informatie, educatie en plezier voor de buurt

Zaterdag 1 september wordt het Tugelahuis door bewoners, stadsdeelwethouder Nevin Özütok en regiodirecteur Ymere Eric van Kaam, feestelijk geopend. Het Tugelahuis is een initiatief van Ymere om de buurt leefbaar te houden tijdens de sloop- en renovatiewerkzaamheden die er plaats vinden. Bewoners kunnen in het huis terecht voor vragen, maar ook voor leuke activiteiten en ontmoeting met buren. Het Tugelahuis staat op de groenstrook van de Tugelaweg tegenover de Tugelawegblokken.

Buurttuin
Buurtbewoners hielpen met het huis inrichten en met de programmering van activiteiten. Ook de rondgelegen buurttuin wordt in samenwerking met buurtgenoten onderhouden.
Rond het Tugelahuis is een buurttuin aangelegd. Samen met een aantal enthousiaste bewoners wordt de tuin (kruiden, groenten en een moestuin speciaal voor kinderen) onderhouden. Bewoners krijgen de tuin in bruikleen en kunnen er voor vijf jaar tuinieren. Het is een openbare tuin, waar iedereen mag kijken.

Het Tugelahuis werd in het voorjaar van 2012 gebouwd, duurzaam, en in samenwerking met het leerwerkbedrijf Pantar. Het herbergt onder meer een huismeester, een informatiepunt voor bewoners en het Buurtbeheerbedrijf. Er is ook het Tugelateam – bestaande uit studenten van de ‘Academie van de Stad’ – dat onder andere een voorleesservice voor buurtkinderen onderhoudt.

Deze zaterdag zijn er op het nabij gelegen opgeklapte Krugerplein – het Terras Transvaal – de kunstenaars van BERM te zien. Zij maken er het TV Terras Transvaal van, met een openlucht film-expositie. Er is ook muziek op de fiets van Volle Band. Zie ook www.terrastransvaal.nl.

Lees ook:
Jamie Oliver’s Fifteen op Krugerplein (12-07-2012)