Nieuws

Jamie Oliver’s Fifteen op Krugerplein

De jongeren van Jamie Oliver’s Fifteen staan deze zomer tien zaterdagen op het Krugerplein in Oost met een mobiel restaurant, de vette bus Fifteen on wheels. Er wordt, ook op het zogenoemde pop-up terras – lunch en diner geserveerd. De feestelijke aftrap van ‘Terras Transvaal’ is op 21 juli om 16 uur.

Grandcafé Caf-Vino verzorgt de drankjes en buurtbewoners, kunstenaars en ondernemers zorgen elke week voor kleine verrassingen op het plein, waar ook vleugelnootbomen staan. Het programma is te lezen op www.terrastransvaal.nl.

Terras Transvaal is een initiatief en samenwerkingsverband van Ymere en Jamie Oliver’s Fifteen, die beide jong talent willen stimuleren. Sinds 2004 leidt Fifteen jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot kok, gastheer of gastvrouw. Sarriel Taus, Jamie Oliver’s Fifteen: ‘De bereidheid van bewoners en ondernemers om de Transvaalbuurt nog leuker te maken raakte me. Wij hopen daaraan bij te dragen en stiekem ook horecatalenten te scouten. Ons vak heeft goede mensen nodig.’

Ook Eric van Kaam, regiodirecteur Ymere Amsterdam-Oost, verwacht veel van de samenwerking: ‘De Transvaalbuurt moet zich weer openen voor Amsterdam, de samenwerking met Fifteen sluit daar fantastisch bij aan.’

Dit voorjaar is het Krugerplein grondig vernieuwd. Stadsdeel Oost is nu bezig met de laatste werkzaamheden. De afgelopen jaren werkten verschillende organisaties samen met het stadsdeel aan de wijkaanpak ‘Transvaalbuurt steeds beter’. Door deze aanpak, blijkt uit onderzoek, voelen bewoners zich steeds prettiger in de buurt.

1 Reactie

Comments are closed.