Nieuws

Strandpaviljoen Blijburg gaat dicht op 1 oktober

Blijburg viert haar laatste seizoen. Deze zomer wordt nog groots uitgepakt met evenementen en een uitgebreid cultureel programma. Daarna moet het strandpaviljoen sluiten vanwege woningbouw. Het is het einde van 15 jaar Blijburg als creatieve vrijplaats.

Op 1 oktober moet het paviljoen plaatsmaken voor de aanleg van Strandeiland en woningbouw op het Centrumeiland. Voor oprichtster Stanja van Mierlo gaat het sneller dan gedacht. Binnen drie jaar na de opening van het huidige pand en negen jaar eerder dan gepland moet Blijburg dicht. “Het is jammer. Maar Blijburg kan niet overleven in het bouwgeweld dat er aankomt. De passie om mensen bij elkaar te brengen met mooie evenementen blijft. Natuurlijk denken we na hoe we onze community in de toekomst blij kunnen maken, maar in welke vorm dat is, weten we nog niet. Met het Lentefeest aanstaande zaterdag luiden we een prachtig laatste zomerseizoen in.”

Tussen Blijburg en de gemeente is afgesproken dat Blijburg in de toekomst terug kan komen op een definitieve locatie. Hoe snel de bouw zal gaan en wanneer die tijd komt, kan de gemeente nog niet zeggen. Het kan wel tussen de vijf en tien jaar duren. Van Mierlo: “Voor ons is dat een erg lange periode. Maar als de gemeente een Blijburgwaardige locatie aanbiedt, komen we graag terug.”

Blijburg blijft tot 1 oktober, je kunt er eten, drinken, zwemmen en zonnen, er zijn optredens van binnen- en buitenlandse artiesten.

Lentefeest
Op 14 april viert Blijburg de lente, en precies op de dag dat de lente valt brengen wij dit nieuws over spelen in het Blijburgse zand. Die avond wordt de liefde gevierd, met een programma vol live muziek, performances en te gekke dj’s. Van 22.00-06.00 uur, blijburg.nl.

Lees ook:
Ondanks toezeggingen: Blijburg moet wéér verhuizen (19-09-2017)
Meer over Blijburg.