Schrijvers uit Oost

Schrijvers uit Oost met Huub van der Lubbe en Hans Aarsman

De laatste editie van Schrijvers uit Oost wordt gehouden in Theater Vrijburcht. Deze keer staan twee gasten centraal met een lange staat van dienst: Hans Aarsman en Huub van der Lubbe. Beiden werden geboren in West en verkasten op een bepaald moment naar Oost. Van der Lubbe maakte naam als zanger, performer en dichter. Aarsman is bekend als de fotograaf die niet meer fotografeert maar erover schrijft.

Gebundelde verhalen
Deze avond neemt stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik het eerste exemplaar van de publicatie OOST in ontvangst. De bundel bevat de literaire bijdragen van alle gasten uit de serie: Gustaaf Peek, Maartje Wortel, Wanda Reisel, Iona Daniel, Rob de Graaf, Ivo Victoria, Philip Snijder, Anja Sicking, Anton Valens, Tjitske Jansen, Hans Aarsman en Huub van der Lubbe. Ook van de redactieleden zijn literaire bijdragen opgenomen. Een aantal verhalen uit de wedstrijd Schrijf je Straat is ook geselecteerd voor de bundel.

Schrijvers uit Oost is een literair jaarprogramma dat zich richt op schrijvers die wonen en werken in Amsterdam-Oost. De zesde editie wordt gehouden op vrijdag 31 mei, 20.30–22.30 uur, entree €5. Reserveren via publiciteitsuo@gmail.com. Meer op www.schrijversuitoost.nl.
Zie ook rubriek Schrijvers uit Oost.