Schrijvers uit Oost

Schrijvers uit Oost houdt tweede schrijfwedstrijd

Schrijvers uit Oost is terug. Op vrijdag 28 september opent de literaire club het seizoen met de tweede editie van het schrijverscafé. Maartje Wortel is die avond in de Kompaszaal de hoofdgast. Zij debuteerde met de bekroonde verhalenbundel Dit is jouw huis (2009). In 2011 kwam haar roman Half mens uit, die werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Opzij Literatuurprijs.
Aan de hand van het werk van onder anderen David Lynch en Annie M.G. Schmidt, foto’s en documentaires, gaat zij in op de rol die ruimte speelt in haar werk. Anne Soldaat speelt live nummers van zijn nieuwe cd. En aan het einde van de avond wordt de winnaar bekendgemaakt van de verhalenwedstrijd Schrijf je straat.

Schrijf je straat
Meedoen met de verhalenwedstrijd kan nog tot 20 september. Voor deze editie geldt: zorg dat een ruimte (gebouw, huis of anderszins) in Amsterdam-Oost een rol speelt in je verhaal. Het maximum aantal woorden is 1000. Zend je verhaal naar teuntje@schrijversuitoost.nl, o.v.v. Schrijf je Straat. Op de site vind je meer informatie [http://www.schrijversuitoost.nl/schrijfwedstrijd/].

Lees hier het winnende verhaal van de eerste editie.

Schrijvers uit Oost #2, vrijdag 28 september 17.00–19.00 uur, Kompaszaal (KNSM-Laan 311), reserveren info@schrijversuitoost.nl

Lees ook:
Maartje Wortel in De Jas: ‘Je beleeft alles in je eigen hoofd’ (25-03-2012)