Nieuws

Rondje IJburg op 8 september, de jacht naar een nieuw record

In kano’s of zeilboten, op surfplanken of waterfietsen bevechten watersporters een trofee tijdens het zevende Rondje IJburg op zondag 8 september. Watersportvereniging IJburg organiseert de wedstrijd rond het vinexeiland voor ongemotoriseerde vaartuigen. Welke Amsterdammer kan het snelste rond?

Vanaf het Amsterdamse stadsstrand Blijburg rennen deelnemers in een ‘Le Mans-start’ naar hun vaartuigen die klaarliggen om zo snel mogelijk het parcours rond de eilanden van de Amsterdamse wijk te ronden. Meedoen kan met elk type vaartuig, zolang er maar geen motorische aandrijving aan te pas komt. Surfers, zeilers, kanoërs, roeiers, waterfietsers, stand-up-paddlers, creatieve zelfbouwers, alles en iedereen is welkom. Leden van de watersportvereniging, van andere verenigingen maar ook individuele deelnemers kunnen meedoen. Er kan in ploegen of alleen worden gevaren. Het grote doel: als snelste rond.

Er zijn prijzen voor de snelsten in de categorieën ‘voortbewogen door windkracht’ en ‘voortbewogen door spierkracht’ en voor degene die met het ‘meest originele vaartuig’ over de finish komt. In totaal zijn er zeven categorieën.
Voor de jeugd tot 12 jaar is er weer een Minirondje in optimistjes, dat van start gaat als de andere deelnemers vertrokken zijn.

Het rondje IJburg is de oudste activiteit van Watersportvereniging IJburg, een jonge club enthousiaste watersporters die in de afgelopen jaren een eigen verenigingshaven realiseerde en ruim vierhonderd leden telt. Dit evenement wordt op 8 september voor het de zevende keer georganiseerd. De vereniging organiseert ook zeilevenementen op Markermeer, IJsselmeer en Waddenzee, sloepentochten, zeillessen en windsurflessen.

Aanmelden
Aanmelden kan per e-mail op rondje@wvijburg.nl of op zondag 8 september  bij de starttafel op strand Blijburg. Deelname kost €5 voor leden, niet-leden betalen €10 per persoon. Meer informatie op www.wvijburg.nl en facebook.com/omijburg.

Lees ook:
Timmeren, zagen, plakken én trainen voor rondje IJburg (26-06-2012)
Vrolijk vaarfestijn: Rondje IJburg (21-09-2011)
Rondje IJburg, verstokte deelnemer (21-09-2011)
Nog een verstokte deelnemer, een kanoër uit Zeeburg (21-09-2011)