Nieuws

Roeicentrum Berlagebrug overgedragen aan TopRow

Roeicentrum Berlagebrug wordt per vandaag gerund door door TopRow Roeicentra BV. Op 27 februari 2013 tekenden stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik en TopRow directeuren Jan-Willem van der Wal en Jasper Smink het overnamecontract. Op 16maart is er een open dag waarop iedereen is uitgenodigd het roeien uit te proberen.

Het sinds 1933 bestaande gemeentelijke roeicentrum valt nu niet langer onder stadsdeel Oost maar zal zich als zelfstandig roeicentrum verder ontwikkelen. Het roeicentrum behoudt wel haar naam. Roeicentrum Berlagebrug is opgericht om de toen nog elitaire roeisport toegankelijker te maken voor alle Amsterdammers. In de afgelopen 80 jaar hebben al veel Amsterdammers hier hun eerste roeibewegingen gemaakt.

Het roeicentrum in de huidige vorm heeft wekelijks 700 á 800 cursisten en het hele jaar door worden er cursussen gegeven aan particulieren, scholen en bedrijven. TopRow directeur Jasper Smink: “Met de overgang naar TopRow hopen we een verdere impuls te geven aan deze ontwikkeling van het roeicentrum. We willen in de toekomst nog meer Amsterdammers verleiden om te komen roeien.”

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik kijk al uit naar de nieuwe ideeën en plannen van TopRow. “Ik ben er van overtuigd dat ze het fantastisch gaan doen. Dit unieke roeicentrum heeft nog zoveel meer te bieden.”

Tijdens de open dag op zaterdag 16 maart van 10.00-16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het Roeicentrum Berlagebrug en het roeien uit te proberen.