Nieuws

Praten over 10 jaar IJburg

In november van dit jaar is het 10 jaar geleden dat de eerste bewoners van IJburg de huissleutel kregen. Een moment waar veel bij zal worden stil gestaan de komende tijd. De Partij van de Arbeid Amsterdam Oost wil deze mijlpaal ook vieren, met de bewoners en gebruikers van IJburg. En er dan met hen een goed gesprek over voeren. Want tien jaar IJburg, dat mag niet ongemerkt voorbij gaan, vindt de partij.

Aanstaande woensdag 20 juni is er daarom een discussievaond georganiseerd, om 20.00 uur in het IJburg College. Bewoners, ondernemers, verenigingen en instellingen, scholen, verhuurders, ontwikkelaars en andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte uitgenodigd. “We willen een zo breed mogelijk debat creëren.” De partijleden zijn benieuwd wat wel of niet bevalt aan de wijk, en wat er (mogelijk) ontbreekt. Informatie kan van pas komen de stadsdeelraad.

Ton Schaap , stedenbouwkundige van de gemeente Amsterdam en betrokken bij het stedenbouwkundig plan IJburg, opent de avond met een verhaal ‘van idee tot realisatie’. Daarna gaat stadsdeelwethouder Thijs Reuten in gesprek met aanwezigen over de huidige stand van zaken op IJburg en toekomstige ontwikkelingen. Na afloop is er een drankje.

Discussieavond 10 jaar IJburg
Woensdag 20 juni 2012, 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
IJburg College (theaterzaal, begane grond)
Pampuslaan 1

Lees ook: 
Aanleg IJburg 2 gaat door (07-06-2012)