Nieuws

Politie Amsterdam: zeven verdachten opgepakt

“Er is sprake van een toename van het aantal inbraken, dat is een feit. Aan het eind van 2017 zijn we daarom een offensief gestart. We surveilleren meer en doen meer recherchewerk. De informatieborden zijn geplaatst om burgers alert te maken en inbrekers af te schrikken. Ons offensief heeft geleid tot een afname van het aantal inbraken. We hebben in die tijd een aantal aanhoudingen kunnen doen.”
De woordvoerder benadrukt: “Maar we zijn onverminderd alert. Vandaag – maandag 19 maart – zijn er op IJburg zeven verdachten aangehouden die betrokken zijn bij inbraken. Dat is gelukt dankzij een goede samenwerking met ondernemers uit de wijk en goed recherchewerk.”
Zie je iets verdachts of geks, maak er dan melding van, zegt hij. “We hebben liever dat er te veel gebeld wordt dan niet. En doe aangifte, dat heeft wel degelijk zin. Wij doen ons best, maar hebben ook de oren en ogen van burgers nodig.”

“Het politiebureau op IJburg is inderdaad gesloten, maar we hebben het zo ingericht dat we binnen het hele gebied van bureau Balistraat surveilleren. Het aantal agenten is gelijk gebleven. Ze rijden rond, hebben het probleem in de smiezen. Ze weten waar ze op moeten letten. De politie is misschien niet altijd zichtbaar, maar is er wel.”

Lees ook:
Toename aantal inbraken op IJburg (21-03-2018)