Nieuws

Plannen Sluisbuurt definitief

Het stedenbouwkundig plan voor de Sluisbuurt is definitief vastgesteld. Na inspraak is besloten nergens in de wijk hoger te bouwen dan 125 meter, dat is achttien meter lager dan eerst gepland. Dit besluit hangt mede samen met het feit dat de torens anders storend aanwezig zouden zijn in de skyline van de grachtengordel, die als Unesco-werelderfgoed bescherming geniet.
Ook het woonprogramma is iets aangepast: de wijk krijgt 40 procent sociale woningen, 35 procent middensegment (was 40 procent) en 25 procent vrije-sectorwoningen (was 20 procent).
De gemeente stelt een mobiliteitsplan op, zodat de autoluwe wijk straks – als de woningen worden opgeleverd –per fiets en ov goed bereikbaar is. Een belangrijk onderdeel van de plannen is een brug voor fietsers en voetgangers tussen de Sluisbuurt en het Oostelijk Havengebied. Deze is ook van belang voor de inwoners van Zeeburgereiland en IJburg, die een snellere verbinding richting het centrum graag gerealiseerd zouden zien.
De bouw gaat in 2019 van start; de eerste bewoners en ondernemers kunnen zich naar verwachting in 2020 vestigen in de Sluisbuurt.

Meer over de Sluisbuurt.