De Brug op

Overdekt zwembad bij Flevoparkbad?

Stadsdeel Oost stelt de bouw van een tijdelijk particulier zwembad op IJburg uit. Dat staat te lezen in de  ‘Startnotitie Flevoparkbad’. Hoewel de gemeente Amsterdam €250.000 euro ter beschikking heeft gesteld voor een tijdelijk particulier zwembad op IJburg om te de capaciteit voor leszwemmen te vergroten komt dit bad (toegezegd in 2012) er
voorlopig niet.

Hoe komt dat zo? Stadsdeel Oost gaat een onderzoek uitvoeren naar de toekomst van het Flevoparkbad. ZwembadInnovatieGroep en Camping Zeeburg hebben hun
oog op het geld voor het tijdelijke zwembad laten vallen en hebben een voorstel gedaan om een overdekt zwembad met camping op de plaats van het Flevoparkbad te realiseren. Dat voorstel neemt het stadsdeel mee in de startnotitie Flevoparkbad, die ze op 5 juni aanstaande behandelt. Het daaruitvolgende traject is pas in 2014 afgerond.

Win-Win roept het stadsdeel. Lose-Lose denken de Vrienden van het Flevoparkbad. Het zou natuurlijk goed mogelijk zijn om zwemlessen te organiseren in het Flevoparkbad. Dat doen ze in het Brediusbad (ook een buitenbad) ook: een turbocursus diploma A-zwemmen. Maar dat houdt het stadsdeel af. En er is zoveel meer mogelijk zijn in dit mooie buitenbad. Waar vindt je nog een 50-meterbad in Amsterdam?

Ondertussen zijn de vaste bezoekers van het Flevoparkbad doodongelukkig met de uitbreiding van Camping Zeeburg in hun bad. Juist een van de meest geliefde zitplekjes met uitzicht op het Nieuwe Diep wordt afgesloten door een hek waar de zwembadbezoekers straks tegen de vuile was van de kampeerders mogen aankijken.

Het lijkt wel of stadsdeel Oost de mensen wil wegjagen uit dit mooie en geliefde Flevoparkbad waar je in de stad lekker buiten kan zijn. Stadsdeel Oost zegt dat het zwembad te duur is en er te weinig bezoekers komen, maar de cijfers die ze gebruiken kloppen echt niet, zeggen de vrienden van het Flevoparkbad.
www.flevoparkbad.com
https://www.facebook.com/redhetflevoparkbad

Lees ook:
Camping Zeeburg breidt uit naar het Flevoparkbad (15-06-2012)