Nieuws

Open Dag Science Park, Weekend van de Wetenschap

Op zaterdag 3 oktober houdt Amsterdam Science Park de jaarlijkse Open Dag op het Weekend van de Wetenschap. Dit is hét moment om een kijkje te nemen achter de deuren van verschillende bijzondere organisaties.

De onderzoekers van het park nemen je met demonstraties, experimenten, rondleidingen en lezingen mee in hun onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld zelf een robot of computergame programmeren, een sterrenkoepel of laboratorium bezoeken, op de foto met een deeltje afkomstig uit de ruimte of visualisaties op een megagrote tablet zien. Ga je liever zelf op onderzoek uit? Speur dan naar de schat van het Science Park met de geocaching-zoektocht.

De deelnemende instellingen besteden dit jaar extra aandacht aan het Internationale Jaar van het Licht. Bekijk bijvoorbeeld zichtbaar én onzichtbaar licht, ga koken met licht of bekijk de spectaculaire theatervoorstelling ‘Voor niets gaat de zon op’ over de kracht van zonne-energie. Nieuw dit jaar is de deelname van bedrijven op het Science Park. In de Business-tent presenteren innovatieve bedrijven van het park zichzelf.

De instellingen zijn geopend tussen 12.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis. Het programma voor de Open Dag is te vinden op www.amsterdamsciencepark.nl

Science Park
Amsterdam Science Park is de campus met de grootste concentratie van universitair bètaonderwijs en natuurwetenschappelijk onderzoek in Nederland en een van de grootste in Europa. Zo’n 10.000 studenten, onderzoekers en ondernemers maken het park tot een knooppunt van onderzoek, innovatie en ondernemerschap op het gebied van o.a. ICT, duurzaamheid en Hightech. Amsterdam Science Park is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Lees ook:
Anna’s Ruigte – nieuwe stadsnatuur op Science Park (08-05-2015)
Science Park krijgt hightech ruimtevaartlab (31-01-2015)
Dossier Science Park