Nieuws

Ook VVD pleit voor openhouden Nuonweg, Van Poelgeest onvermurwbaar

Volgend jaar, als de Oostelijke Ontsluitingsweg IJburg naar de A1 klaar is, gaat de ‘Nuonweg’ dicht. Dat brengt nog steeds de nodige reuring teweeg. Nadat het gemeentebestuur van Muiden en de winkeliers van de Maxis geprobeerd hebben de gemeente Amsterdam op andere gedachten te brengen, begint het kwartje ook bij de IJburgers (bijna dertig procent van de Maxi-klandizie) te vallen. Op twitter en Linkedin worden krachten gebundeld, op de site van de Maxis handtekeningen verzameld voor een petitie, en vorige week was het de VVD die tijdens de vergadering van de raadscommissie Bouwen, Wonen en Klimaat een pleidooi hield om lang geleden genomen besluiten met de kennis van nu te herzien. Tot teleurstelling van de insprekers bewoog de verantwoordelijk wethouder Van Poelgeest geen meter. Na het zoveelste pleidooi voor een open Nuonweg – wat Nuon zelf betreft geen probleem! – liet hij zich zelfs verleiden tot een woedeaanval, die wellicht betekende dat hij de pleiters voor een open weg diep in zijn hart gelijk moet geven…
Het laatste woord lijkt er nog niet over gezegd. De raadscommissie, die niet op de hoogte bleek te zijn van bijvoorbeeld de argumenten die Muiden en Maxis aanvoerden om de weg open te houden, zal zich de komende weken nader in het onderwerp verdiepen.

Lees ook:
Nuonweg dicht als OOIJ klaar is, Muiden en Maxis in het geweer (21-06-2013)

5 Reacties

  1. Vreemd dat een Amsterdamse partij opkomt voor een bedrijf uit Muiden. Wat vinden de ondernemers aan de IJburglaan er eigenlijk van dat de Maxis klanten van ze wegkaapt?
    We willen toch vooral winkels om de hoek?
    Laat die 30 procent omzet maar op IJburg landen!

  2. Vreemd dat er moeilijk wordt gedaan als het ook makkelijk kan. Er zitten daar veel winkels en een goedkoop tankstation die we niet op IJburg hebben. En wat is er tegen concurrentie? Straks moet je helemaal omrijden. Niet handig, niet nodig en milieuvervuilend. En dat allemaal omdat een wethouder zich kennelijk vast graaft in een reeds lang geleden ingenomen standpunt.

  3. Ik snap wel dat die weg dicht gaat. Of willen we alle winkels op IJburg zelf om zeep helpen? Bovendien is die weg niet geschikt voor zoveel verkeer, dat zie je zo. Maar ja, VVD-ers en goedkoop tanken. Dan vergeten ze de winkeliers hier maar even. Raar!

  4. Ik was er bij toen van Poelgeest die inspreker uit Muiden ervan langs gaf, gênant zeg, Overigens zijn redenatie:’zelf ga ik ook op de fiets naar buurtwinkels en die grotere weide-winkels zoals de Maxis heb ik niet nodig, dus de IJburgers hebben die ook niet nodig’. Zou hij eigenlijk wel geïnteresseerd zijn in de mening van IJburgers zelf? Maar ja, ik ben liberaal en voor keuzevrijheid. Overigens doe ik zoveel als mogelijk mijn boodschappen op IJburg om de middenstand hier te steunen. Maar ook dat mag iedereen zelf weten.

  5. Citaat: ’zelf ga ik ook op de fiets naar buurtwinkels en die grotere weide-winkels zoals de Maxis heb ik niet nodig, dus de IJburgers hebben die ook niet nodig’. Zei hij dat echt? Wat een ongelooflijke intolerante man, het wethouderschap onwaardig. En natuurlijk gaan we naar de buurtwinkels op IJburg maar Maxis biedt ook winkels die we hier niet hebben. Bovendien maakt de overheid niet uit waar wij onze boodschappen doen.

Comments are closed.