Nieuws

Muziektheater voor ouderen

Tijdens het LiveOost festival in Amsterdam Oost speelt Theater Veder op zondag 3 juni twee huiskamervoorstellingen voor oudere buurtbewoners, hun familieleden, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Bezoekers worden meegenomen in een wereld vol nostalgie die, zo belooft het gezelschap, vervlogen tijden doen herleven.

In de afgelopen jaren heeft Theater Veder medewerkers van zorginstellingen in Amsterdam opgeleid om huiskamervoorstellingen uit te kunnen voeren. Tijdens onze trainingen hebben zij geleerd om onder andere zang, kostuums, verhalen, poëzie en voorwerpen van vroeger te gebruiken om herinneringen op te halen. Herinneringen die humor en ontroering kunnen losmaken bij de bezoekers. Ook is interactie: De verhalen van de bezoekers zijn minstens zo belangrijk als die van de personages op het toneel. Hierdoor krijgt iedere voorstelling zijn eigen unieke invulling.

Normaal gesproken worden deze voorstellingen altijd in besloten setting in de tehuizen gespeeld, maar tijdens het LiveOost festival zullen enkele theatermedewerkers hun voorstelling in een huiskamer presenteren.

Huiskamervoorstellingen
Zondag 3 juni 14.00 uur en 16.00 uur
Locatie: Derde Oosterparkstraat 88, Amsterdam
Toegang €5, vooraf aanmelden via 020-7700306 of info@theaterveder.nl

Lees ook:
Cultureel Oost gaat LIVE (28-05-2012)