Nieuws

Cultureel Oost gaat LIVE

Theater, eten, beeldende kunst: alles komt bij elkaar in het haast megalomaan opgezette LiveOost Festival – een samenwerkingsverband tussen het Rode Loper Festival en Open Ateliers Oost. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni worden in vijf wijken meer dan 150 verschillende activiteiten aangeboden – je kunt er moeilijk niet tegen aanlopen. Gelukkig is er een programmakrant gedrukt, waarin een overzicht te vinden is van de evenementen, en ook is de site LiveOost.nl in het leven geroepen.

Het festivalthema voor 2012 is Thuis! ‘Je kunt je overal thuis voelen’ is het credo, en dat krijgt vorm door het openstellen en aantrekkelijk maken van juist die locaties waar je anders misschien niet zo snel zou komen. Ook nodigt het festival uit tot het bezoeken van andere wijken van hetzelfde stadsdeel. Want voor wie het nog niet wist: Oost barst haast uiteen als het gaat om kunst en cultuur.

Bovendien is ‘Oost’ behoorlijk groot. Van IJburg tot aan de Oosterparkbuurt kan er gegeten, gezongen, geschilderd en genoten worden, en in elke wijk zijn meerdere ateliers te bezoeken.

Christine Ravenhorst is de coördinator van LiveOost. Ja, het is veel, dat vindt ze zelf ook. “Maar het gaat hartstikke goed!” Ze tipt vooral het overkoepelende onderdeel de Dag van het Park. Op zondag 3 juni is er in de vele parken die Oost rijk is een brede culturele en recreatieve programmering. Zo is er een theatervoorstelling in het Flevopark door de groep Knoest – verzamelen bij de jeneverstokerij. Ook De Nieuwe Ooster wordt voor de gelegenheid tot park gerekend. Tussen de graven klinkt poëzie, luidt de spannende aankondiging. En in het Diemerpark vinden lezingen en een wandeling plaats onder de titel ‘Schapenwereld’.

“Hopelijk wordt het mooi weer,” lacht Christine, “dan wordt het echt genieten!” Verder raadt ze aan meerdere activiteiten te combineren. Meer dan in voorgaande jaren zijn de activiteiten per wijk of buurt gebundeld, zodat je als bezoeker een doorlopend programma door je hele wijk kunt volgen. Daartoe zijn ook speciale wijkkaartjes gemaakt, met overzichtelijke routes en tijden.

Food
De samenwerking met FoodNight, het jaarlijkse populaire eetfestijn in de Javastraat, is helaas spaak gelopen. Maar LiveOost heeft dat culinaire hiaat inmiddels opgevuld: er komt nu een fijne Food-Market op het Javaplein, met veel exotische hapjes en een levendig muziekpodium.

Meer informatie LiveOost: Deze week krijgt iedere bewoner van oost de programmakrant in de bus. En zie de websites www.liveoost.nl, www.dagvanhetpark.nl, www.rodeloper.org.

1 Reactie

Comments are closed.