Nieuws

Motion3 breidt uit met studio en online platform

Dat Amsterdam-Oost zich leent voor een actieve levensstijl, wisten ze bij Motion3 wel. Met hun persoonlijke trainingsmethode en fashionsportwinkel doen ze het zo goed dat nu een tweede trainingsstudio geopend is. Na de zomer volgt een online lifestyleplatform met webshop. “Wat wij hebben, is voor heel Nederland interessant.”

Mensen inspireren tot bewegen was en is de missie van zus en broer Kim en Laurens de Graaf. Zonder zichzelf op de borst te kloppen, kunnen ze stellen dat ze het goed hebben ingeschat drie en een half jaar geleden, door toen aan de IJburglaan hun zogenoemde House of Motion te beginnen. “Wat wij doen – inspireren tot beweging door goede trainingen en mooie sportkleding – spreekt een grote groep mensen aan.”

Hun concept is anders dan dat van de grote sportscholen. De trainingen zijn persoonlijk en in kleine groepjes van maximaal tien personen. Je werkt met eigen lichaamsgewicht en kleine materialen. Functioneel trainen, heet dat. Laurens: “De nieuwe studio leent zich hier nog beter voor. Die is ruimer, met meer materialen.”

Hij wil zoveel mogelijk mensen begeleiden naar een gezonde, fitte levensstijl. “Ons aanbod is nu meer uitgebalanceerd. Alle trainingen vinden plaats onder begeleiding van een personal trainer, vaak (ex-)profsporters. Kennis en persoonlijke aandacht vormen daarbij de leidraad.”

In de eerste studio wordt nu vooral yoga en pilates gegeven. Broer en zus, beiden zelf sportief, weten wat bewegen met je kan doen. Laurens: “Fitter zijn is je fitter voelen.” En yoga? Hij kijkt nu even naar Kim. Zij zegt, lachend: “Andersom geldt dat ook. Yoga brengt rust en ruimte. Evenwicht tussen fysieke en mentale kracht is belangrijk.”

Laurens knikt. Hij kijkt even naar buiten, het water over, richting het Diemerpark. “Het uitzicht, de lichtinval in de nieuwe studio, ook dat inspireert.”

Na de zomer brengt Motion3 een online platform voor lifestyle, met webshop. Kim: “Wij bieden ook speciale lijnen, zoals die van Adidas by Stella McCartney. Ik geloof dat mensen bereid zijn moeite te doen voor een fashionable sportoutfit.”

Zo slaat de House of Motion een brug naar de rest van Amsterdam. “En naar de rest van Nederland.”
Een proefles volgen? info@motion3.nl.

Lees ook:
Leven vanuit passie (26-02-2013)