Sport

Leven vanuit passie

Motion3: sportwinkel, small group training, meditatielessen, voedingsadvies en massagebehandelingen onder één dak. Het staat, sinds september, als een huis.

Zij is extravert, open en weet alles van retail. Hij is wat bedachtzamer en expert op het gebied van sporttrainingen. Al van jongs af aan waren zus Kim (35) en broer Laurens de Graaf (33) totaal verschillend en bewandelden ze ieder hun eigen levenspad, maar vorig jaar kwamen hun wegen per toeval samen. En staan ze dichter bij elkaar dan ooit.

Balans
In onze hectische westerse maatschappij speelt de geest vaak een hoofdrol, vindt Kim, die sinds tweeënhalf jaar op IJburg woont. “Maar ik geloof heel erg dat lichaam en geest een eenheid zijn; dat alles met elkaar in verbinding staat. Een goede balans is essentieel, maar veel mensen worstelen hiermee. Daarom wilde ik graag een totaalconcept ontwikkelen. Laurens, die op dat moment bij een commercieel bedrijf werkte, maar weer terug wilde naar zijn passie: trainingen geven en ontwikkelen, is hier bij ingehaakt.”

Springplank
Vernieuwend en uniek was hun streven. In alle opzichten. Daarom bijvoorbeeld de keuze voor maximaal zes deelnemers per training, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Daarom ook een lange tafel met verse koffie in het midden van de sportwinkel. En oude gymtoestellen in de etalage – zo dient een springplank als deurmat – gecombineerd met fashion look & feel. Het assortiment varieert van exclusieve merken tot kleine, praktische spullen, als gymschoenen voor een tientje.

Als startende ondernemers is het voor Kim en Laurens vaak druk. Maar hun gedrevenheid is enorm. Dat maakt dat ze in relatief korte tijd al erg succesvol zijn. Keerzijde is dat ze zó vanuit hun passie leven, dat ze soms de grenzen opzoeken, met werkweken van zeventig uur. “Daarom zorgen we heel bewust voor voldoende ontspanning, om zo die balans, die ik juist zo belangrijk vind, te behouden,” legt Kim uit. “Voor mij is dat yoga en meditatie. Dat heb ik echt nodig om tot mezelf te komen.”
Laurens trekt liever ’s ochtends vroeg zijn bokshandschoenen aan om een uurtje los te gaan. “We werken zeven dagen in de week. Maar ik krijg er zoveel energie van. In mijn vorige baan had ik het een stuk rustiger, maar vrolijk was ik niet. Nu voel ik me weer zoveel positiever en energieker.”

The sky is the limit
“Ik vind het heel bijzonder dat mijn droom werkelijkheid is geworden,” zegt Kim met een grote lach. “Dit hele idee is geboren na een voor mij persoonlijk moeilijke periode. Daarom zie ik het echt als bekroning: na donkere wolken verschijnt altijd weer de zon. Als je maar doorzet. Als je maar ergens voor gaat en je passie volgt.”
Ambitie zit in de familie, dus broer en zus blijven continu verder denken. Zo starten ze volgende maand met een running club, met trainingsgroepen op diverse niveaus. En een paar keer per jaar een themarun voor iedereen uit de omgeving. “Qua ideeën liggen we heel erg op één lijn. Dat zorgt dat de samenwerking als vanzelf gaat. Bovendien weten we, juist doordat we broer en zus zijn, dat we elkaar blind kunnen vertrouwen. Dus we dromen rustig verder!”

Nieuwsgierig? Meer info op www.motion3.nl.